Nvidia Pascal Mimarisi 16GB HBM2 Bellekle Geleceğini Doğruladı

Nvidia, Pascal mimarili kartların HBM2 bellek ve 1TB/sn bellek-bant genişliği ile geleceğini doğruladı. DX 12'ye tam destek verecek kart 16nm FinFET ile üretilecek. GPU'lar Maxwell'den 10 kat daha güçlü olabilirmiş, 17 milyon transistör barındıracağı söyleniyor. İlerleyen zamanlarda 32GB HBM2 bellekli versiyonları çıkabilirmiş.
Kaynak: Nvidia Pascal Launching in 2016 With 10X Of Maxwell's Performance - Features 16nm, 3D Memory, NV-Link and Mixed Precision
Nvidia Confirms: Pascal Flagship Graphic Card will Have 16GB HBM2 Memory and Boast 1TB/s Bandwidth at Launch
 
İlk seriler genelde sorunlu olur. Ve Pascal mimarili kartlar bu özelliklerine göre hiç de ucuz olmayacak gibi. Eğer sistem toplamaya karar veren arkadaşlar varsa; boşuna Pascal'ı beklemesinler derim.
 
Tabi bu çıkacak kartların fiyatı 5000 lira ve üzeri olabilir. TITAN X'ten daha güçlü çıkacak eğer dedikleri doğruysa.
Desenize Nvidia Enayi Avında...:D Hoş geldin PASCAL serisi:morgöz:
Titan X'i geçtik daha Titan 1'ler bile her oyun, uygulamaya bana mısın demiyor.(y) Ha, al-benliğinde özellikle güç tüketim farkı olacak değil mi? Bu farkı maddiyata döktüğümüzde normal bi evin tüm elektrik faturasının yıllık tüketimine denk gelir mi? Galiba evet.:D
 
Erkan abi bence satış taktiği. Pascal mimarili kartların üst segmenti Titan X'in fiyatını geçecektir ama performansınında iyi olacağını düşünüyorum alt seviye kartlarda çok fazla değişiklik olmaz. Bütçesi olanlar tabii ki alabilir ama GTX 980 Ti'si olup bu kartları almak bence israf olur. Zaten üst segmentte HBM2 belleklerini kullanacaklar. Alt segmentte ise GDDR5X belleklerini kullanıcaklar büyük ihtimalle. Güç tüketimi konusunda ben yine çok fark beklemiyorum ama performansta artış olacaktır. Bütçe sıkıntısı olmayanlar alacaklardır ama fiyatıda tuzlu olacaktır :) Şuanda orta veya alt segmentten Pascal mimarili kart alacaklar bence çok fazla ümitlenmesin elinde GTX 980 Ti, GTX 970, GTX 960, R9 380, R9 390, R9 390X olanların değiştirmesine gerek yok bence diğer saymadığım alt ve orta segmentteki kartlarda 1-1.5 yıl götürecektir tahminimce.
 
Yurt dışından bir arkadaş yılbaşından sonra 3 lirayı geçebileceğini söyledi. Dediğim gibi GTX 970 gibi kartları olanların Pascal'a geçmesine gerek yok bence.
 
CW problemi olmayan 970ti çıkartırlar orta segment için. Hala çıkmadığına şaşıyorum.
 
Parası olan arkadaşlar şu an sevinçten uçuyordur :) Ben teknolojik bir gelişme dışında sevinecek veya ilginçmiş diyecek bir şey bulamadım. Ha, teknik özellikler muhteşem. NVIDIA yazılımlarının muhteşemliğini de biliyoruz. Parayı basan arkadaşlar ardına bile bakmayacak. Tıpkı AMD'nin R9 Fury X ekran kartı gibi.
 
Çıkmasın arkadaş böyle habire çitayı yükseltirlerse elimizdeki sistemler daha çabuk eskiyecek yeni oyunlara gücü yetmeyecek.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı