Nvidia QUADRO 4000 Aşırı ısınma sorunu

sanstysurces

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Ekran kartım aşırı ısındığından termal macununu yeniledim, fakat hiçbir şey değişmedi. Ekran kartı boştayken bile 80 derecenin üzerinde seyrediyor. Macunu düzgün sürdüğümüzü düşünüyorum, ısıyı soğutucusu üzerinde gayet iyi iletiyor. Sizce sorun ne olabilir?

Bir yerde okudum çalışırken aşırı derecede ısınırmış bu durum normalmiş :D ama gputweak veya afterburner gibib bir program ile ısı/fan deviri ayarı yaparsan daha sağlıklı olur :D

Merhaba bu sorunu birebir yaşıyorum bu sorunun çözümü için ekran kartımın üzerindeki soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum. Bir yerde soğutucusunun yapısının yanlış olduğunu okumuştum sizce soğutuyu değiştirmek sorunu çözecekmidir ve ekran kartı soğutucusunu nereden alabilirim.

NZXT'nin bir eklentisi ile CPU sıvı soğutmasını takabilirsin ama performansı nasıl bir bilgim yok.

Aslında ben konuyu unutalı baya bir zaman olmuştu ben soğutucuyu kendime göre modifiye ederek ısıyı ortam sıcaklığınıda stabil tutarak 10 derece kadar düşürmüştüm. Yaptığım işlem soğucunun üst kısımlarını fiber lazerde tarayarak açtım ve çıkış kısmınıda lazer kaynak ile kapattım böylece hava akışını kartın üst plakasına vermiş oldum üste gelen havayı kasa içerisinde tutmamak için bir salyangoz fan alıp havayı direkt olarak kasanın dışına aktardım. Bir süre böyle çalıştıktan sonra performans yetmediği için kartı değiştirdim ama o süreçte işimi görmüştü :)

Dosya Ekleri

• 11.jpg
    11.jpg
    214,3 KB · Görüntüleme: 143
  • 12.jpg
    12.jpg
    263,2 KB · Görüntüleme: 138
  • 13.jpg
    13.jpg
    259,3 KB · Görüntüleme: 149
İyi günler. Ekran kartım aşırı ısındığından termal macununu yeniledim, fakat hiçbir şey değişmedi. Ekran kartı boştayken bile 80 derecenin üzerinde seyrediyor. Macunu düzgün sürdüğümüzü düşünüyorum, ısıyı soğutucusu üzerinde gayet iyi iletiyor. Sizce sorun ne olabilir?
Normal. Onun termal macunla alakalı olacağını düşünmüyorum. Eğer kaliteli bir termal macun alıyorsan bir sıkıntı yok ama bu normal bir durum.

Normal. Onun termal macunla alakalı olacağını düşünmüyorum. Eğer kaliteli bir termal macun alıyorsan bir sıkıntı yok ama bu normal bir durum.
Sorun kartın yapısı ile ilgiliymiş bir çok forumda araştırmıştım o dönem kart fazla ısınıp havayı tahliye edemediği için böyle bir sonuç ortaya çıkıyormuş bende o dönem kendimce çözmüştüm sorunu :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı