NVIDIA Quadro K2000 Hackintosh Mavericks Final Cut ve Logic problemi

Sercansbs

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Unibeast ile sistemi kurdum ve gayet başarılı çalışıyor. Fakat hala usb'yi çıkarınca boot edemiyorum. Resmen USB'yi dongle olarak kullanmaya başladım. Tanımlayamadığım birşey yok. Yalnız final cut kurdum. Kurulum başarılı dedi. Fakat çalıştırdığımda bir liste hata veriyor, açılmıyor. Aynısını Logic için de yapıyor. Fakan Compresor çalışıyor mesela. Bu bir kesk problemi gibi birşey mi? Nasıl üstesinden gelirim. Bir de artık USB olmadan boot edebilirmiyim açılışta?

• 128 gb ssd
  • Asus z 87 a
  • intel 4770k
  • 16 gb ram g skll
  • quardro 2000k
  • blackmagic studyo pro decklink
  • firewire 800 pcı

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu söyleyeyim, dizi ve klip çeken bir arkadaşıma Hackintosh kurdum ve arkama bakmadan çıktım. Bütün yazılımları sorunsuz çalıştırmakta.

Ekran kartınız Quadro 2000 mi? Biraz baktım, sorunsuz çalışması gerek. Ses kartı sürücüsünü de kurmalısınız (MultiBeast içinden hallolur).

USB olmadan boot edebilmek için bootloader kurmanız gerekmekte. Bu rehberden yararlanabilirsiniz:

Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu » Technopat

Tabi Multibeast 6.2.1 ile daha güncel bootloader ve FakeSMC kurun.

Hani ben buradayım ama bu sistemin %100 eksiksiz çalışması için bir neden yok. Beni her zaman -sizi nasıl @Sercansbs şeklinde etiketlediysem- etiketleyerek konuya summon edebilirsiniz :)

Bir de Mac hakkında kısmına bakın ekran kartı tanınıyor mu diye. Olmazı zaten bootloader kurduktan sonra GraphicsEnabler=Yes veya No ile hallolur.

Benim sistemim mükemmel çalışıyor. Bilgisayar anakartım dahil her parçayı tanıyor. Fakat usb siz boot edemiyorum. DSDT kullanmam lazım sanırım. Ama asus Z87A dsdt bulamadım tomacyx86'da. Benim anlayamadığım şey final cut problemi. Her şey mükemmel çalışıyor. Programı da düzgün kurdum. Fakat çalıştırınca tam sayfa bir hata raporuyla karşılaşıyorum. başka bir sorunum yok sistemle ilgili. Sanırım DSDT bana sorun olmaya devam edecek? @Recep Baltaş

Aynı dmg dosyası ile ı mac e kurduğum final cut canavar gibi çalışıyor.

DSDT ile bir ilgisi yok diye düşünüyorum. Ses kartını kurdunuz mu? Ekran kartını tam tanıdı mı? Sorularıma cevap vermemişsiniz, vermediğiniz gibi ilk konuda yazdıklarınızdan farklı hiçbir şey yazmamışsınız. Tamam, Final Cut sorun yaratıyor. O kısmı geçelim artık. Final Cut sürümü nedir? Ses kartını kurdunuz mu? BIOS sürümünü nedir ? Hata ekranında neler var ? Yani çözüm istiyorsanız dönüt vermeniz gerek.

Selamlar,
Bütün sürücüleri kurdum. Kurduğum her sürücü çalıştı. Ses kartı da hiçbir problem vermedi. Cihazda ethernet yok diyor. Bunun dışında fake sms ve diğer bahsettiğiniz uzantıyı da kurdum. Chimera Bootloder kurdum.
Usb yi çıkarıp boot ettiğimde bilgisayar biosa giriyor, boot hdd gösteriyorum ama tekrar başlatığımda yini bios sayfasına giriyor. Usb ile boot ettiğimde ise seçim ekranı geliyor. Hdd yi seçip güzelce başlatıyorum ve sistem sorunsuz çalışyor. Usb siz bir türlü başlatamadım.

Cloverı tekrar tekrar kuruyorum yüklendi diyor; ama programı bulamıyorum. Bios versiyon 0903. Anakartımda UEFI desteği mevcut.

Sanırım sistemde bir probleme neden oldum. Artık usb boot çalışmıyor. SSD'yi formatladım bir İ mac'de. tekrar kurulum usb'sini taktım ve boot için usb'yi seçtim ;ama beni biosa yolladı. Ayrıca Ram lerim 2133 mhz. ;ama şuan açılışta 1133 görünüyor. İyice kafam karışmış durumda...

İki usb hazırladım ,acaba usb'den kaynaklı bir problem mi diye ... İki Usb 'de gayet stabil çalışıyor. SSD çalışıyor. Anakarta mı birşey oldu dedim;ama win 7 dvd'si otomatik boot yapmaya başladı. Bios ayarlarım sizin yazdığınız ayarlarda... Hatayı kavrayamıyorum. @Recep Baltaş

Bios güncellemeye çalıştım; fakat anakartımın en güncel bios dosyasını da usb'den yükleyemiyorum. Ez flas 2'den. Güncelleme görünmüyor tool'da @Recep Baltaş

Sanırım boot menüsünde flas disk görünüyor; ama aslında içindeki veriye ulaşamıyorum. Bu yüzden hem boot edemedim, hem de bios güncelleyemedim. @Recep Baltaş

Usb'yi fat 32 formatlayıp cap dosyasını öyle atınca anakart gördü. Anakartı güncelledim. Fakat hala boot yapamıyorum. Direk advenced mode sayfası açılıyor usb'yi seçince.

Yazıcıoğlunda da boot etmeyi beceremediler. "abi başka bir problem var" diyorlar. Onlarda bilgisayarın boot denemesi yaptığına dair bir şey görmemişler.

Birde Sistemi güncellemeyi dene. İnternete bağla güncelle bakalım ne olacak.

Anakartı değiştirdim ve bütün sorunlar çözülmüştü. YENİ anakartım z87x ud3... Fakat 10.9.3 güncellemesini yaptıktan sonra bilgisayar elmadan sonra ekrana ulaşamadı. Denediğim hiçbir yöntem olmayınca bende marvericks diskini biçimlendirip yeni bir versiyon yüklemeyi denedim.. Fakat usb yi takınca boot 0- boot gpt diye bir hata veriyor. Sistemi yeniden kuramıyorum. usb yi seçince boot 0 hatası veriyor... @Recep Baltaş @Burak Alkan

• 128 gb ssd
  • Asus z 87 a (z87x-udh3 gigabyte
  • intel 4770k
  • 16 gb ram g skll
  • quardro 2000k
  • blackmagic studyo pro decklink
  • firewire 800 pcı

@talatimac @runonur @Silinen üye @burakk__

Yardım lütfen.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı