Nvidia Rom Patching Failed Hatası

Muhammet Yürek

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar...

Dün geceden beri bir çok defa ML2 10.8.2 kurulumunu gerçekleştirmeye çalıştım. NVIDIA GT635M Optimus 2GB ekran kartı kullanmaktayım. ML2 yüklerken, NVIDIA seçenekleri arasında, 10.8.2 sürücülerini yüklemek istediğimde veya, herhangi bir seçim yapmadan kurmaya çalıştığımda nvidia rom patching failed hatası almaktayım. Nvidia'yı pasifleştir seçeneğini seçtiğimdeyse kurulum başarılı bir şekilde sonlanıyor. Wi-Fi eksik ama çok önemli değil o benim için. Ancak, ekran kartı özellikleri kısmında "64mb paylaşımlı sistem belleği" yazıyor sadece. Pc'nin üstünde birde INTEL HD GRAPHICS 4000 ekran kartı entegre halde bulunmakta. Ekran kartlarını görmesini istiyorum sistemin, bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

O da olur aslında, 2gb o da sistemde entegre halde ama onuda 64 MB Paylaşımlı Sistem Belleği olarak görüyor. Bunun bir çözümü var mı? Şuan 10.8.4 güncellemesini indiriyorum bir faydası olur mu onun bu durumla?

512MB belleğinizi kullanarak çalışması gerekiyor. Siz HD Graphics 4000'i kurun. Mac Hakkında'dan belleğinizi görebilirsiniz.

Şuanda Mac Hakkında kısmında, Grafiklerde "Intel HD Graphics 4000 64MB Paylaşılan Sistem Belleği" yazıyor. Bunu düzeltmek için HD Graphics 4000'in belli bir kext'ini mi kurmam gerekiyor yoksa sistem içinde yapmam gereken bir şey mi bu

Launchpad'i açın. Donmalar var mı gözlemleyin. Eğer donmalar varsa iATKOS yerine Mavericks kurmanızı tavsiye ederim.

Çok az donmalar var rahatsız edecek düzeyde değil, launchpad'te ki programlardan 5-6 tane de açtım herhangi bir sıkıntı yok ama Mavericks kurunca ekran kartı sorunu düzelecek diyorsanız onu da indirip deneyebilirim. Yukarıda da belirttiğim gibi 10.8.4 güncellemesi indiriyorum şuan bu güncelleme çözüm olabilir mi yoksa direk Mavericks mi denemeliyim?

En güncel sürümü kullanmak daha iyi, Mavericks ile Mountain Lion arasında farklar var. Mavericks ile HD4000 hemen tanıması lazım. İşlemci modeliniz nedir ?

Maveriks'i bir araştırayım o zaman. 10.9'u indirdim az önce ancak .vmdk formatında bir dosya çıktı biraz araştırdım fakat çözemedim tam olarak usb'ye nasıl boot edeceğimi. Intel Core i7-3632QM Processor işlemci modelim

İndirmiş olduğunuz VMWare imajı ondan dolayı. RAW imajını indirerek boot edilebilen usb oluşturabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı