NVIDIA RTX 3080 9300 TL olamaz!

İndirimlerde stokları ertiyor incehesap 5400'e kadar düşüyor fiyatlar. Tabii ben almazdım 3070'i beklerdim. Zaten hemen hemen aynı fiyat olacak. Dolar ne olur bilmem.

Yani diyorum ki yurt dışında satılan kartın fiyatı 729 dolar iken ülkemizde aynı kartın aynı seri kartın satış fiyatı 7500 TL. Fiyatı 699 dolar açıklanmış 3080'nin fiyatını ona göre hesap edin diyorum.
9300 TL olmasının hiçbir mantığı yok.
9300 TL nerden çıktı? Bu konuda bir bilgim yok anlatabilir misiniz?

KDV, ÖTV, gümrük vergisi, distribütör karı, satıcı kartı derken öyle bir fiyata çıkması normal. Zaten KDV ÖTV ikilisi çoğu ülkeye göre fazla bizde. Dolar cinsinden fiyatı olan bir şeyi kabaca 10 ile çarpıyorum artık. Çıkan sayının üzerinde bekliyorum. Örneğin varsayalım RTX 3080 750 dolar ise bizde 7500 liranın altında olması imkansız gibi bir şey.

O site sanırım Vatan bilgisayar. Keriz silkelemek için o fiyatı koymuş olabilirler.

KDV, ÖTV, gümrük vergisi, distribütör karı, satıcı kartı derken öyle bir fiyata çıkması normal. Zaten KDV ÖTV ikilisi çoğu ülkeye göre fazla bizde. Dolar cinsinden fiyatı olan bir şeyi kabaca 10 ile çarpıyorum artık. Çıkan sayının üzerinde bekliyorum. Örneğin varsayalım RTX 3080 750 dolar ise bizde 7500 liranın altında olması imkansız gibi bir şey. 8000 lirayı görebilir bile.
Ben kasayı toplayıp ekran kartı için köşeye 8000 ayırmıştım. Eğer durum farklı olursa çok kötü olur gerçekten.

780 dolar kârlı vergili fiyatı, bazıları normal yazmış 5800tl'ye satıp kâr yapıyor adamlar, TUF gaming'den bahsediyorum. burada neden 9300'e kâr yapabiliyorlar?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı