NVIDIA RTX 4060 Ti para israfı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkinci el RTX 3060 Ti'ye 5550 TL verdim üstelik üç taksit, FurMark testinde 68 derece fan hızı yüzde 43'te yani bence de bu karta bu parayı verene kadar ikinci el 3080 Ti'yi almak daha mantıklı ya da başka arkadaşların dediği gibi 3090 alınır.

4080 ve 4090 dışında 4000 serisi bence değmez. 3000 serisi kartınız varsa 5000 bekleyin.

Nope.

Tabii, bu konu oldugu zaman bu gorusler boyle değildi ve bircok kisinin gorusleri degisti ama su an bu eski konuya bakip alinmaz seyi olmasin.

RTX4060 Ti, 3060 Ti'den daha iyi CUDA, tensor, yapay zeka cekirdekleri, rt performansi, yeni mimari, yeni codec, daha iyi guc tuketimleri, DLSS 3.0 ve efsanevi DLSS kare olusturmaya sahip. Bakarsak, 6700XT'den daha mantikli. 3060 Ti'den daha mantikli. 3070'ten de mantikli, 3000 serisi fisi cekildi DLSS kare olusturmayla.

FHD giris seviye icin 4060 ve Ti alinabilir. Guzel tech kartlar. Guzel guc tuketimleri.

Hazır sistemler ile birlikte tercih edilebilecek kartlar ki sıfır bir 3000 serisi almaktansa 4060-4060 Ti almak daha mantıklı olacaktır tabii ki ancak o paraya 2.el'de 3090 alınabileceği gerçeği var maalesef.

DLSS kare oluşturmaya sahip olsa da o paraya alınabilecek bir 3080-3090 DLSS açık kapalı fark etmez 4060-4060 Ti'dan daha mantıklı seçenekler olacaktır. Sıfır seçenek olarak tabii ki de yapılabilecek en mantıklı seçimlerden olacaktır. Keza şu anda sıfır bir kart almak durumunda olsaö Colorful 4060 Ti alırım.

Ancak böyle bir seçenek varken de 4000 serisini almak bana mantıklı gelmiyor (4070 ve üzeri hariç). Dediğiniz gibi 6700XT almaktan da mantıklı vegüç tüketimi anlamında da gayet güzel kartlar.

3060Ti kullanıcısı olarak zaten değiştirmeyi düşündüğüm bir kart. Bazı oyunlarda yetersiz hissettiriyor daha doğrusu isteğimi karşılayamıyor. En azından AC Mirage oynatıyor.

Eger QHD'ya da UHD oynanmayacaksa ya da render VRAM gibi seyler gerekmiyorsa bence 3090 gerek yok, FHD ise ve sifir isteniyorsa 4060 Ti alinabilir. 4070 olsa direkt 3090 yerine alinabilir.

Bu konuyu hortlattim, cunku oneri attigim bir uye buraya bakiyordu ve biraz eski konu oldugundan 4060 Ti kotu sanip 6700XT falan ya da 3000 serisi hazira yonelmesin diye yazdim.

3070 ayarında kart gözüküyor, e çok normal bu Nvidia genelde aynı şeyi yapar. Bir önceki neslin üst modeline denk gelir. 4070 ti , 3080 gibi. 4060ti-3070 gibi. Muazzam artışlar beklemiyorum iyi bir ekran kartı 4 sene rahat götürecektir sizi. Her gün ekran kartı yada işlemci değiştirmiyoruz sonuçta. Bunlar tabi her sene yeni model çıkartacaklar, farklı teknoloji ürettik diyerek ceplerini dolduracaklar.

Bence şu an 4070 üzeri kart alınmaz 4070 Ti olmuş 29k 31k ya 7900XTX var onu bırak 1 hafta önce 34K ya 4080 vardı. O paraya değmeyecek kart hepsi. Alınacaksa 7800XT + AM5'ya da 4070+AM5 alınması daha mantıklı diğerlerine göre

İşler biraz değişiyor gibi DLSS 3-3.5 FG derken eski kartları baya gözden düşürdüler. FG ile görüntü bozuluyor ama orası ayrı konu. Bu durum biraz can sıkıyor RTX 50 serisi de sızdı denildi biggest leap ever başlığı atılmış her yerde yani daha nereye gideceğiz bilmiyorum. Ya güçlü bir kart alıp Ultra takıntısını bırakıp keyfine bakacaksın ki ben high ayarları oyununa göre medium ayarlarda da gayet oynarım oyunun sürükleyici olması önemli. Tabi konu oyunsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…