NVIDIA RTX 4060 Ti para israfı

@FlyingHopes hocam doğrudur yazdiklarınıza katıliyorum, benim herhangi bir yazımda FSR gecmedi zaten konu FSR'a ne zaman kaydı onu bilmiyorum ben sadece DLSS'de o sizin dediklerinizi dedim.
Daha once de belirttigim gibi FSR hiç deneyimlemedim ve DLSS'den kat ve kat kotudur cunku yazilimsal bir teknoloji.
Arkadas DLSS ve FSR videosu atinca karsilastirma amacli atti sandim fakat o DLSS icin atmis cunku dedigim gibi konuda herhangi bir FSR teknolojisinden bahsetmedim cunku deneyimim yok.
Ben DLSS goruntuyu hiç bozmuyor diyenlere yazdim bir de şu anda saf performans onemli degil diyen arkadaşlarla yazıştık. Bu yazdiklarinizi biliyorum zaten, doğrudur.

@FlyingHopes hocam doğrudur yazdiklarınıza katıliyorum, benim herhangi bir yazımda FSR gecmedi zaten konu FSR'a ne zaman kaydı onu bilmiyorum ben sadece DLSS'de o sizin dediklerinizi dedim.
Daha once de belirttigim gibi FSR hiç deneyimlemedim ve DLSS'den kat ve kat kotudur cunku yazilimsal bir teknoloji.
Arkadas DLSS ve FSR videosu atinca karsilastirma amacli atti sandim fakat o DLSS icin atmis cunku dedigim gibi konuda herhangi bir FSR teknolojisinden bahsetmedim cunku deneyimim yok.
Ben DLSS goruntuyu hiç bozmuyor diyenlere yazdim bir de şu anda saf performans onemli degil diyen arkadaşlarla yazıştık. Bu yazdiklarinizi biliyorum zaten, doğrudur.
Elbette hocam, kusura bakmayın hitap şeklimden ötürü, ben sizin nezdinizden ziyade bu forumda bolca bulunan fanboy kitlesine hitap ettim aslında. Çünkü maalesef teknoloji cahili çok kişi var burada.

Elbette hocam, kusura bakmayın hitap şeklimden ötürü, ben sizin nezdinizden ziyade bu forumda bolca bulunan fanboy kitlesine hitap ettim aslında. Çünkü maalesef teknoloji cahili çok kişi var burada.

Yok hocam estagfurullah konuya sonradan geldiniz olabilir, tansiyon yukselmisti biraz burada da :D
Ekran kartında NVIDIA hep tercihim olur çünku adamlar daha iyi bu bir gercek bundan kuşkum yok. GT820M ile kaç sene sorunsuz laptop kullandim simdi de RTX 3060 var ne bir hata aldim ne bir şey.
AMD'nin hiç ekran kartini kullanmadim FSR deneyiminiz var ve kotu oldugunu soyluyorsunuz topluluga da bakarsak dediginiz cok dogru DLSS'e göre daha çok bozuyor. DLSS hiç bozmuyor veya DLSS saf performanstan önce tercih edilmeli diyenlere ben katılmıyorum. Adam yukarida RTX 3050'i 1080 Ti'a tercih ederim diyor bence cok yanlış bir tercih olur :D
Saf performans bence her zaman daha önemli hocam cünkü gerekmedikce niye acalim ki. Ama gidip adamlar 8 GB VRAM koyuyor 1-2 seneye kalmaz her oyunda darbogazi azaltmak icin mecbur acilacak, NVIDIA da insani kitliyor biraz misal koy 4000 serisi en az 12 GB VRAM olsun, yok ama olmazz :D RTX 3080'de bile 10 GB VRAM var. Su anda cikan oyunlar bile 10 civari yiyor 2 seney kalmaz çok kotu bir hal olur gibi. Bir de firmalar artik bu teknolojilerden dolayi oyunlarin optimizasyonlariyla cok ugrasmiyorlar gibi. 2023 yilinda cikan oyunlarda optimizasyon sorunlari buyuk zaten VRAM dert bari optimizasyon dogru duzgun olsun ayar dusurunce insan gibi FPS artsin ama yapmamaya basladilar optimizasyonu adamakilli bir sekilde.
Ben bu tarz konulara yazdim AMD veya FSR'a herhangi bir sekilde hitap etmedim.
FSR ile DLSS de dediginiz gibi aynı kefeye koyulamaz çünkü biri donanimsal biri yazilimsal.

Parasına göre baktığım zaman RX7600 benim gözümde gayet başarılı bir üründür. Her ne kadar 8 GB VRAM'i olsa da 250 dolara göre gayet güzel bir performans sunuyor. 1080p high medium arası oynarım diyen adam için 8 GB gayet yeterli oluyor ki performans olarak gayet güzel. Ülkemizde 5-6, 5 arası çıkar büyük ihtimalle ve o paraya cillop gibi kart olur.

Bizim ülke F/P ülkesi oldu bazı arkadaşlar sayesinde ancak F/P derken bazı şeyleri unutur oldular o yüzden de bir şey demek istemiyorum.

Hocam keşke bizde de 250 dolardan satılsa 5300 ham para zaten vergiler falan derken basıyorlar insanın ağzına. Ben 8 GB VRAM kısmına kendim için artık yetersiz dedim. Halihazırda zaten 8 GB video bellek karta sahibim. Seneye GTA 6 da açsın diye RX 6700XT almak istiyorum. Şimdilik 7000 serisi versiyonu nasıl hangi fiyata gelecek onu bekliyorum. 9000 falan olursa direk alırım diye umuyorum.

Öncelik saf güç olmalıdır ayrıca NVIDIA'nın hala saçma bir şekilde 8 GB VRAM dayatma kararını anlayamıyorum... Bu kadar para versem saf güç ararım DLSS 3'e bel bağlamam.

Hocam keşke bizde de 250 dolardan satılsa 5300 ham para zaten vergiler falan derken basıyorlar insanın ağzına. Ben 8 GB VRAM kısmına kendim için artık yetersiz dedim. Halihazırda zaten 8 GB video bellek karta sahibim. Seneye GTA 6 da açsın diye RX 6700XT almak istiyorum. Şimdilik 7000 serisi versiyonu nasıl hangi fiyata gelecek onu bekliyorum. 9000 falan olursa direk alırım diye umuyorum.
7600'ü soruyorsanız baktım 7700 Lira falan.

DLSS hiç bozmuyor veya DLSS saf performanstan önce tercih edilmeli diyenlere ben katılmıyorum.

Aslında ben öyle demek istememiştim ama öyle anlaşılmışım. Çamur ediyor dediğiniz için FSR ile karıştırabileceğinizi düşündüm bu yüzden konuya FSR'ı ekledim. Çünkü daha önce de böyle bir durumla karşılaştım ve DLSS ile FSR ile karıştırılmıştı.

Zaten DLSS hiç bozmuyor saf performanstan önce tercih edilmeli demiyorum ki ben zaten. Siz çamur gibi yapıyor dediniz ben de o kadar kötüleşmediğini anlatmak istedim. Zaten bozulma oluyor ona bir şey demiyorum ancak çamur gibiden ziyade göze pek çarpmayan ufak kayıplar yaşanıyor.

Netice aynı çıkılan yol aynı ancak bir süre sonra konu kaydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı