NVIDIA güveni yüzünden fazla para verip RTX 4060 almak

714816

Decipat
Eveet. Geldik o malum konuya. FSR3'ün modlar ile çıkması ve özellikle 3000 serisi olmak üzere çoğu kartı kapsayan ve FPS'i 2'ye katlayan frame generation teknolojisini AMD'nin herkese resmen "beleşe" FPS dağıtması herkesi çok mutlu etmişti, koskoca NVIDIA'nın saçma politikaları yüzünden yapamadığını AMD yaptı, üstüne üstlük kendisine rakip firmanın kartlarına'da destek verdi. Buraya kadar her şey güllük gülistanlık, değil mi? Ama ben çok sinirliyim çünkü sırf "frame generation sadece bu kartlara özel" diye 1000'lerce TL ekstra vererek 4060 aldım. Benim bu kartı almamın cidden tek sebebi frame Generation'du. Yoksa çok net hatırlıyorum bu sistemin R5 5600 ve 6750XT'li versiyonu yani çok daha güçlüsü vardı ama ben NVIDIA'ya güvenerek 4060 sistemi aldım. Kaç bin TL para ödedim benim kullandığım teknolojiyi, benim verdiğimden 3 kat daha ucuza sistem alıp kullanabiliyor insanlar. Elbette bu iyi bir şey bütçesi kısıtlı olanlar için ama ben madem ekstra para veriyorum bana da ekstra bir şeyler olsun yani. Çok pişmanım şu an. Ayrıca yazılım için NVIDIA almak mantıksız gibime geliyor, birkaç ufak WattMan sorunu karşılığında yüksek performans farkları olabiliyor.

Yani, ne diyeyim. Şansımı seveyim demekten başka bir çarem yok. Ama belki de ileride son gülen ben olurum, bunu bilemeyiz. :D

@phaced hocam neden güldünüz? Acınacak halime'mi yoksa bir şeyi yanlışmı yazdım? Saat gece 2 olunca insanda kafa kalmıyorda. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık olsun hocam. Çoğu kişi sizin gibi düşünüp 4060 almıştır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 4060, 6750 XT'den çok farklı değil gibi. Ben olsam Nvidia daha stabildir diyerek kendimi avuturdum.

Ben zamanında 55K bütçeyle RTX 4070 Ti aldım. Oyunlarda Ray Tracing + DLSS kullandığım için performans olarak bana katkı sağladığını düşünüyorum. Benim zamanımda da sırf Nvidia olduğu için fazla para verdim ancak pişman hissetmedim.

Öylede, yine modcu arkadaşın ağzına bakmak zorundasin şu an çoğu oyunda desteklemiyor bazı oyunlarda cokmelere vs yol aciyor. Kaldı ki FSR kullanarak fg aciyorsun. DLSS daha kaliteli. Artı olarak sadece fg olarak da bakmamak gerek, yarın NVIDIA yine yeni bir şey çıkarır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öylede, yine modcu arkadaşın ağzına bakmak zorundasin şu an çoğu oyunda desteklemiyor bazı oyunlarda cokmelere vs yol aciyor. Kaldı ki FSR kullanarak fg aciyorsun. DLSS daha kaliteli. Artı olarak sadece fg olarak da bakmamak gerek, yarın NVIDIA yine yeni bir şey çıkarır.
çıkartır zaten ona sözüm yok, asıl sorun desteklememe ihtimai çok yüksek. Şuan son seri 4000 serisi, bir önceki seri 3000 serisi ve 3000 serisi FG desteklemiyor değil mi? İleride 5000 serisi çıktığında FG 2.0 çıkarsa 4000 serisinin şuan ki 3000 serisinden ne farkı olacak? NVIDIA yine desteklemeyecek. asıl sorun bu zaten.

Öyle bir şey yok hocam bizzat ben kullanıyorum neden salladınızki simdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı