Umarım da dediklerini tekrar düşünürsün, cahil olmanız sorun değil ancak bu cahilliğin üstüne yatmanız büyük bir sorun.
Boş ver konu boyunca 3060 Ti kullanıyorum diye bir kelime dahi yazmadım ancak imzadan bakıp yazılarının arasına da kullandığım kartı yüceltiyormuşum gibi yazılar yazıyor. Komik.
Yani kendi kullanım açımdan baktığımda NVIDIA taraflılığım var ancak fanboy değilim maalesef. Keşke fanboy olsaydım da 4060 TI-4070 para israfı yerine süper kart, teknolojiyi değil de kartı övseydim.
3060 Ti kullanıyor muyum evet, VRAM yetersiz geliyor mu bir iki oyunda evet (şu ana kadar oynadığım AAA oyunlarda bir problem çekmedim), peki ben memnun muyum hem evet hem hayır.
DLSS'ye çamur dendi ben de FSR ile karıştırılmış olabileceğini düşündüm çünkü birçok kullanıcı FSR ile DLSS'yi birbirine karıştıyor böyle bir olasılık yok değil. Eğer görüntü yani ekranın tamamı çamurlaşıyorsa monitörünüze veya ekran kartınıza baktırmanızı öneririm şayet dediğiniz gibi bir bozulma söz konusu yok.
Ben demiyorum Native'den farksız görüntü var diye ancak görüntü çöp olmadan grafik kaybı en az şekilde performans artışı sağlıyor mu evet sağlıyor. 2K çözünürlüğe upscale edip DLSS açıldığında da evet Native'e çok çok yakın bir ortama bakabiliyoruz. Zaten ilk SS'leri attığım yazıda çok bir kayıp olmadan diye belirtmiştim hiç olmayacağını savunmuyorum.
Hiçbir yerde saf güç ölü demedim onu destekleyen teknoloji ile daha iyi dedim.
İşin komik yanı ise ben teknoloji diyorum adam bana 6700 kartını tokat manyağı yapıyor diyor. Yapıyorsa yapıyor RT açmak istediğim zaman farklar bariz ortay da çıkıyor. 3060 Ti parasına RX6800 alınabiliyormuş ben alırken kartı, bilmiyordum render işlerim de olduğundan dolayı NVIDIA aldım he ne oldu bir sorun mu var 3060 Ti alıp kullanmamda. RX6800 olduğunu bilsem durmazdım RX6800 alır keyfime bakardım.
Burada kuyruk acılık bir durum yok, kartımdan memnunum, sorunsuz 2K'da oynuyorum istediğim oyunları, kasmaya gerek yok bu kadar gören sanacak nvidia kartlar süpper amd kartlar çöp dedik. FSR'a kötü dedik ki siz de hem fikirmişsiniz ama bir türlü dlss anlamında ortak noktaya varamadık. Ki kullandığım ekran kartına istediğiniz eleştiriyi söylersiniz sorun değil süper olmadığının farkındayım. 6700XT'yi de bu kadar yüceltmeyin bu kadar saf güç istiyorsanız gelin 2-3 adet 4K video render alalım görelim saf güç neymiş.
Ek olarak 6700XT ile 3060 Ti karşılaştırılması bile saçmalıktan ibaret. 3060 Ti mid range bir kart ilen 6700XT high-end olarak karşımıza çıkan bir kart. Eğer karşılaştırılacaksa 3070 ile karşılaştırabilirsiniz ancak 3060 Ti ile bir şeyi ille de karşılaştırmak istiyorsanız mid-range olarak çıkan 6650XT ile bir karşılaştırma yapabilirsiniz.