NVIDIA RTX 4060 Ti para israfı

NVIDIA kart alırken sadece saf oyun performansına para vermiyorsunuz arkadaşlar. NVIDIA alan adam onların geliştirdiği teknolojiye para verir. Ben yıllarca ucuz diye AMD kart kullandım ve şu an NVIDIA'ya geçince bu AMD bunların yanında halt etmiş dedim resmen. Evet saf oyun performansında AMD F/P olarak daha iyi ama dediğim gibi işin içine teknoloji/yenilik girince NVIDIA fena fark atıyor.

Sadece oyun oynarım gerisi beni sarmaz diyorsanız AMD mantıklı ama yapay zeka olsun iş alanı olsun NVIDIA daha çok iş görür gibi görünüyor şu an.

4060 Ti ve sizin benchmarklar konusunda da 3060 Ti civarı bir kart olması biraz saçma duruyor muhtemelen yanlış yerlerden izledin. Arada inanılmaz bir önbellek, CUDA çekirdek ve frekans farkı var, arada 10-20 FPS fark olamaz. Bence şu an Türk oyuncular için alınabilecek çok mantıklı bir kart. Tam hatırlamıyorum hangi site ama NVIDIA'nın kendi sitesinde gösterdiği bir ortak sitede 10bin TL. Şu an ortalama bir Türk oyuncunun Max 1080p, biraz parası olanın da 2K oyun oynadığını düşünecek olursak bu bantta güzel bir kart.

RX570 ve 580 taaa 5 yıl önce çıkmış kartlar hocam. O zaman için 4 GB yeterliydi. GTX 1070'te 8 GB VRAM ile çıktı. 8 GB VRAM geçen seneye kadar yeterliydi şu son çıkan dandik optimizeli konsol portları yüzünden yetmemeye başladı.

Şu şurası camurlasiyor dememe gerek yok direkt goruntunun kendisi çamurlasiyor, niye ille de bir objeden bahsedelim goruntu nedir biliyor musunuz? Ekranin tamamidir?

Ahahah, buna bir tarafımla gülerim işte. DLSS çamurlaştırmıyor kardeşim, deneyiminin olmadığı bariz şekilde belli. Sizin tipteki insanlara kanıt olsun diye FSR 2.1 ve DLSS 2.3 destekleyen Cyberpunk 2077 oyunundan ufak bir video kaydı aldım. Umarım da dediklerini tekrar düşünürsün, cahil olmanız sorun değil ancak bu cahilliğin üstüne yatmanız büyük bir sorun.

DLSS Balanced:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FSR Balanced:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hepiniz sadece oyunlarda aldığınız FPS'i düşünerek yorum yapıyorsunuz fakat yazılım tarafında işler değişiyor. Neural network projelerinde ağın hızı gözle görlürür bir şekilde artıyor. Hem eğitim hızı hem de eğitilmiş modelin kullanımındaki tepki süresi eski modellere kıyasla çok daha iyi. (2070, 3060 ve 3060 Ti kullandım daha önce) yazılımla uğraşan kişiler için gayet güzel performans veriyor ama evet oyunculsr veya video editörleri için neredeyse eski nesilden bir farkı yok. Ama para israfı demeden önce ekran kartlarının sadece oyuncular için olmadığınıda göz önünde bulundurmanız lazım. Basit bir örnek, benim proje geliştirme sürecimde 8 GB'lıl Ti versiyon 12 GB'lık normal versiyondan çok daha iyi performans veriyor fakat oyun tarafında 8 GB belleğin yetersiz kaldığını söyleyenler var. (3060)

Umarım da dediklerini tekrar düşünürsün, cahil olmanız sorun değil ancak bu cahilliğin üstüne yatmanız büyük bir sorun.

Boş ver konu boyunca 3060 Ti kullanıyorum diye bir kelime dahi yazmadım ancak imzadan bakıp yazılarının arasına da kullandığım kartı yüceltiyormuşum gibi yazılar yazıyor. Komik. :D

Yani kendi kullanım açımdan baktığımda NVIDIA taraflılığım var ancak fanboy değilim maalesef. Keşke fanboy olsaydım da 4060 TI-4070 para israfı yerine süper kart, teknolojiyi değil de kartı övseydim. :D

3060 Ti kullanıyor muyum evet, VRAM yetersiz geliyor mu bir iki oyunda evet (şu ana kadar oynadığım AAA oyunlarda bir problem çekmedim), peki ben memnun muyum hem evet hem hayır.

DLSS'ye çamur dendi ben de FSR ile karıştırılmış olabileceğini düşündüm çünkü birçok kullanıcı FSR ile DLSS'yi birbirine karıştıyor böyle bir olasılık yok değil. Eğer görüntü yani ekranın tamamı çamurlaşıyorsa monitörünüze veya ekran kartınıza baktırmanızı öneririm şayet dediğiniz gibi bir bozulma söz konusu yok.

Ben demiyorum Native'den farksız görüntü var diye ancak görüntü çöp olmadan grafik kaybı en az şekilde performans artışı sağlıyor mu evet sağlıyor. 2K çözünürlüğe upscale edip DLSS açıldığında da evet Native'e çok çok yakın bir ortama bakabiliyoruz. Zaten ilk SS'leri attığım yazıda çok bir kayıp olmadan diye belirtmiştim hiç olmayacağını savunmuyorum.

Hiçbir yerde saf güç ölü demedim onu destekleyen teknoloji ile daha iyi dedim.

İşin komik yanı ise ben teknoloji diyorum adam bana 6700 kartını tokat manyağı yapıyor diyor. Yapıyorsa yapıyor RT açmak istediğim zaman farklar bariz ortay da çıkıyor. 3060 Ti parasına RX6800 alınabiliyormuş ben alırken kartı, bilmiyordum render işlerim de olduğundan dolayı NVIDIA aldım he ne oldu bir sorun mu var 3060 Ti alıp kullanmamda. RX6800 olduğunu bilsem durmazdım RX6800 alır keyfime bakardım.

Burada kuyruk acılık bir durum yok, kartımdan memnunum, sorunsuz 2K'da oynuyorum istediğim oyunları, kasmaya gerek yok bu kadar gören sanacak nvidia kartlar süpper amd kartlar çöp dedik. FSR'a kötü dedik ki siz de hem fikirmişsiniz ama bir türlü dlss anlamında ortak noktaya varamadık. Ki kullandığım ekran kartına istediğiniz eleştiriyi söylersiniz sorun değil süper olmadığının farkındayım. 6700XT'yi de bu kadar yüceltmeyin bu kadar saf güç istiyorsanız gelin 2-3 adet 4K video render alalım görelim saf güç neymiş.

Ek olarak 6700XT ile 3060 Ti karşılaştırılması bile saçmalıktan ibaret. 3060 Ti mid range bir kart ilen 6700XT high-end olarak karşımıza çıkan bir kart. Eğer karşılaştırılacaksa 3070 ile karşılaştırabilirsiniz ancak 3060 Ti ile bir şeyi ille de karşılaştırmak istiyorsanız mid-range olarak çıkan 6650XT ile bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Elimde 3070ti var Kasım ayında hazır kasa almıştım. 4060ti fiyatını ve 4060ti hazır kasa Fiyatlarini gorunce moralim bozulmuştu. Ozaman sizce moralimi bozmam saçma mı 🫠

Başlığa bakınca bu adam ne diyor dedim ilkin ama okuyunca gerçekten doğru söylediğini anladım. 4060 Ti almak için bekliyordum, şimdi yalan oldu en iyisi bir süre daha AMD ile kalmak.

4060 Ti alana kadar 2.el bir 3090 satın alın ciddi anlamda daha iyi performans alırsınız.

Elimde 3070 Ti var kasım ayında hazır kasa almıştım. 4060 Ti fiyatını ve 4060 Ti hazır kasa fiyatlarini gorunce moralim bozulmuştu. O zaman sizce moralimi bozmam saçma mı 🫠

İş işten geçti o zaman için en iyisilerinden birisini aldınız keyfinize bakın zaten o karta yakın veya biraz daha fazla performanslar verecektir DLSS3.0 açıldığı zaman.

Ahahah, buna bir tarafımla gülerim işte. DLSS çamurlaştırmıyor kardeşim, deneyiminin olmadığı bariz şekilde belli. Sizin tipteki insanlara kanıt olsun diye FSR 2.1 ve DLSS 2.3 destekleyen Cyberpunk 2077 oyunundan ufak bir video kaydı aldım. Umarım da dediklerini tekrar düşünürsün, cahil olmanız sorun değil ancak bu cahilliğin üstüne yatmanız büyük bir sorun.

DLSS balanced:

FSR balanced:

Okumada mi sorun var anlamada mı? Size diyorum ki boyle YouTube'dan oradan buradan goruntulerde bozulmuyor gibi gözükuyor fakat kişi kendisi kendi ekranında oynarken gözüyle görebiliyor diyorum. Metnin içinden bir bolumune bakarsaniz -ve anlayamamissiniz demek ki- boyle yine ayni seyi atarsiniz. Sizle ugrasamayacagim kac satir doktum hala YouTube'dan karsilastirma atiyor az kitap okuyun, klasik okuyun okuma-anlama gelissin hep forum hep forum olmaz ki.
Cahil diyene bak ömründe acaba kac kitap okudu da anlaması bu kadar zayıf, yazık.

Adam hala deneyim diyor kardeşim islemcim i5 12500 ekran kartim RTX 3060 daha ne diyebilirim? Oncesinde de GT820M kullandım. AMD ekran kartı deneyimim hiç olmadi idrak yollarında herbiden sorun var hala FSR atiyor konu burada NVIDIA ve DLSS.

Vallahi helal olsun, tebrik ediyorum.
Adamın ekran kartına bir başkası mantıklı açıklama ile patates dediği zaman hemen savunmaya geçiyor. Sadece patates kısmını okuyor sanırım, ya da patates karta bu parayı verince enayi olduğunu kabullenmek istemiyor.
Düzgünce konuşan insan kalmadı hemen fanboy oluyoruz. Bilmiyorum haklısın demek zor olmamalı.

Aynen öyle hocam sadece patates kısmını okuyor aynı yukarıdaki şahıs gibi. Kac satır döktüm hala bana FSR ile NVIDIA'nın karsilastirilmasi atiliyor YouTube'dan. Hocam o kafa almiyor, goruntunun kişi kendisi oynarken bozuldugunu gormesini, o kafa almiyor ya da almak istemiyor. Sonra hocam cahil olmakla suçlaniyoruz, YouTube'dan link atarak karşılaştırma yapanlar cahil degil biz cahiliz hocam. Adamin dili DLSS gorüntüyü bozuyor fakat FPS yükseltiyor demeye gitmiyor dediginiz gibi o kadar para verince. Cümleyi degistiriyor neymiş efendim goruntu bozulmuyormuş FPS artiyormus. Aynen kardeşim bana şuradan bir touch blue alip gelsene zaten bir şey anlayabildiğin yok.

Son düzenleme:
Öncelikle 4060 ti 8 GB bir versiyonu olması büyük bir hata burda pazar stratejisi var daha üst model kartlara yönlendirmek istiyorlar 16gb vramli versiyonunda fark makul seviyede açılır bir diğer konu saf güç önemlidir tabikide fakat bu zamana kadar firmalar yalnızca saf güç üzerinde çalışsaydı günümüzdeki kart performanslarını hiçbir zaman yakalayamazdı Saf güç önemli olduğu kadar teknolojide önemlidir DLSS Frame generation vs DLSS 2 bakarsanız aradaki ciddi orandaki farkı görebilirsiniz aynı şekilde RTX'de ciddi oranda gelişme gösterdi 4060 ti 8 GB alınmaz evet hemfikirim ama bu karta çöp denmesinide doğru bulmuyorum 16gb VRAM versiyonu çok daha iyi olur ama şuan günümüzde baktığımızda ekonomik şartlara 3060 mükemmel fiyata satılıyor 4000 serisi ekran kartları çıktığından beri fiyatları düşüşte bütçe açısından fiyat performans açısından oda tercih edilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı