Çözüldü Nvidia Shadow Play Kayıt Sırasında Mouse Gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Aynı sorunu yaşayanlar için çözüm;
GeForce uygulamasını açın. Ayarlardan resimde görülen Deneysel Özellik sekmesini işaretleyin. GeForce_Experience_v3.20.0.118 sürümünden GeForce_Experience_v3.20.1.57 sürümüne yükseltme yaptığınız zaman sorun çözülüyor.

GeForce Experience.png
Bir onu aşabiliriz diye düşünüyorum. 2 saat sonra bir regedit kodu ileteceğim.
Tüm kodlarına baktım, eğer gözümden kaçan bir şey yoksa Nvidia'nın gördüğü exe dosyalarının içerisinde sadece kayıt yapmasını sağlıyor. Değiştirmeye çalışmak yeni program yazmaktan farksız oluyor. Windows kaydını teorik olarak hiç almaması gerekiyor, alıyorsa programda bir hata oluşmasına bağlı olarak yakalıyor demektir.

ShadowPlay daha çok FPS oyunları için tasarlanmış gibi görünüyor.

Siz tüm kaydı yapmasını istiyorsunuz sanırım. Alternatif olarak "Bandicam"i tavsiye ederim ben, kullanımı son derece kolaydır, ayrıca Nvidia ile tam uyumludur (aşağıda linki yer almaktadır).

Tüm kaydı zaten yapıyordum masaüstü kaydını etkinleştirebiliyoruz sıkıntı şu birden bire mouse imleci gözükmemeye başladı ve Bandicam ile kayıt yaptığımda ayarlamama rağmen 60fps videolar akıcı olmuyor. Bunu düzeltmenin yolu yok mu? İnternette programlarla ilgili birkaç şey okudum kayıt defterinden silersek programın hiç kalıntısı kalmıyormuş bunu nasıl yapabilirim? Yanlış bir şeyi silmek istemem.

Tüm kaydı zaten yapıyordum masaüstü kaydını etkinleştirebiliyoruz sıkıntı şu birden bire mouse imleci gözükmemeye başladı ve Bandicam ile kayıt yaptığımda ayarlamama rağmen 60fps videolar akıcı olmuyor. Bunu düzeltmenin yolu yok mu? İnternette programlarla ilgili birkaç şey okudum kayıt defterinden silersek programın hiç kalıntısı kalmıyormuş bunu nasıl yapabilirim? Yanlış bir şeyi silmek istemem.
Regedit'te "HKEY_CURRENT_USER\Software\NVIDIA Corporation\Global\ShadowPlay\NVSPCAPS" bu alanı Google Drive'a atabilir misiniz? Üzerinden bakayım ben (klasöre sağ tıklayıp ver diyin, kayıt defterinin bir adet yedeğini oluşturur).

Dosyayı biraz inceleyip/denemeler yapıp, hafta sonuna doğru dönüş yapacağım.
Regedit'e girin. Aşağıdaki uzantıya gelin.
HKEY_CURRENT_USER\Software\NVIDIA Corporation\Global\ShadowPlay\NVSPCAPS

Klasöre sağ tıklayın. Yeni'yi seçin oradan da ikili değeri seçin.

Yeni oluşturulan kaydın adını aşağıdaki şekilde değiştirin.
{079461D0-727E-4C86-A84A-CBF9A0D2E5EE}

Sonra kaydın içerisine girin.
00 00 00 00 yazın ve kaydedip çıkın (bu kayıt imleci gizlemeyi kapatıyor).

Bir daha deneyin. Bu kayıtla birlikte olmuyorsa Shadowplay ile ilgili bir sorun olması gerekiyor. Yeni bir güncelleme etmiş olabilir.

Not: Ekran kartım derin öğrenmeye ayarlı olduğu için test yapamadım.

Son düzenleme:
Dosyayı biraz inceleyip/denemeler yapıp, hafta sonuna doğru dönüş yapacağım.
Regedit'e girin. Aşağıdaki uzantıya gelin.
HKEY_CURRENT_USER\Software\NVIDIA Corporation\Global\ShadowPlay\NVSPCAPS

Klasöre sağ tıklayın. Yeni'yi seçin oradan da ikili değeri seçin.

Yeni oluşturulan kaydın adını aşağıdaki şekilde değiştirin.
{079461D0-727E-4C86-A84A-CBF9A0D2E5EE}

Sonra kaydın içerisine girin.
00 00 00 00 yazın ve kaydedip çıkın (bu kayıt imleci gizlemeyi kapatıyor).

Bir daha deneyin. Bu kayıtla birlikte olmuyorsa Shadowplay ile ilgili bir sorun olması gerekiyor. Yeni bir güncelleme etmiş olabilir.

Not: Ekran kartım derin öğrenmeye ayarlı olduğu için test yapamadım.
Merhaba mesajı düzenlediğinizi görmemişim yeni gördüm fakat işe yaramadı. Bir arkadaşıma söyledim kendi bilgisayarında kayıt aldı onda da imleç gözükmüyor güncellemelerle ilgili sanırım. Teşekkürler bu kadar ilgilendiğiniz için.

Video çekerken mouse imleci gözükmüyor. İnternette arattım, bulamadım çözümünü. Silip yükledim yine düzelmedi. Ayarlarda da bulamadım. Nasıl çözebilirim?
Aynı sorun bende de var. Kayıt ederken imleç oyunda gözüküyor ama videoyu izlerken gözükmüyor. Kayıt ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı yani. Ayarlarda aradım imleci gösterme ayarını ama bulamadım.

GeForce uygulamasını açın. Ayarlardan resimde görülen Deneysel Özellik sekmesini işaretleyin. GeForce_Experience_v3.20.0.118 sürümünden GeForce_Experience_v3.20.1.57 sürümüne yükseltme yaptığınız zaman sorun çözülüyor.

GeForce Experience.png

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 454155
Oldu teşekkürler.

Eki Görüntüle 454155
Çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı