Nvidia sistemde FreeSync 144 Hz monitör kullanılabilir mi ?

kaeNN

Megapat
Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS TUF X670E-Plus | Corsair Vengeance RGB 32GB DDR5 6000Mhz CL30 | EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming | EVGA CLC 280 AIO | Samsung 960 Evo 1TB | Samsung 870 QVO 1TB | Samsung 850 Evo 500GB | Seagate 2TB Barracuda | Corsair HX750 Platinum | Corsair 780T Black | Asus ROG PG259QNR 360Hz 1ms | Philips Momentum 27" 2K 1ms 240Hz | LG 27GL850-B 2K 144Hz 1ms
Öncelikle monitörün sadece freesync teknolojisinden yararlanamayacağımı biliyorum bunu baştan söyliyim. Nvidia GTX 1080'li bir sisteme sahibim. Hali hazırda BenQ XL2420Z Full HD 144hz monitörüm var ancak 2K 144hz monitöre geçmek istiyorum. Ancak piyasada yaptığım araştırmalarda G-sync 2k monitörler çok pahalılar. Bu yüzden FreeSync destekli bir monitör almak durumundayım. Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla bu monitörler yüksek hertzleri sadece freesync modunda çalıştırıyorlarmış. Gerçekten böyle bir şey var mı yani aldıktan sonra bir şok ile karşılaşmak istemiyorum. Almayı düşündüğüm monitörün linkini aşağıya yazıcam GTX 1080 ile bu monitörü sıkıntısız 144 Hz ile kullanabilir miyim ?

Monitör link: ★ AOC 24" AGON AG241QX 2560x1440 144Hz 1ms DP / HDMI / DVI / VGA FreeSync Gaming Monitör - Monitör - Çevre Birimleri

Son düzenleyen: Moderatör:
G sync ve Free Sync boşunamı yazıyorlar ? Biri Nvdia digeri Amd için degil mi?
Gtx 1080 kartı taktıktan sonra ayarlardan diyelim FreeSync monitörü 144Hz'a çıkardın GSync ile aynı etkiyimi vericek kafam gerçekten karıştı o zaman gtx 1080 için GSync almaya gerek yok mu?

@Recep Baltaş @GCN

@Hüseyin Ben Nvidia ile G-Sync, AMD ile FreeSync çalışır. FreeSync, Nvidia ile çalışmaz, G-Sync de AMD ile çalışmaz. Her ikisi de ekrandaki yırtılmaları önlüyor. Monitör 144Hz ise 144Hz'dir, yani G-Sync 144Hz monitörü AMD ile 144Hz kullanabilirsin, aynı şekilde FreeSync 144Hz monitörü de Nvidia ile kullanabilirsin, yine 144Hz yenileme hızından faydalanabilirsin. Sadece Sync çalışmaz o kadar.

@GCN Peki FreeSync destekli bir monitörü 144 HZ yapıp, nvidia ekran kartında kullansam sonuç ne olur ? Yani GSync monitör gibi aynı işlevi, tepkiyi, verimi verir mi ? (Senkronizasyon olmadan)

Gtx 1080 veya gtx1070 ekran kartı için FreeSync bir monitör önerir misiniz?

@GCN İyiki geldin 2 gündür monitör aramakla ugraşıyorum ama istedigim gibi birşey bulamadım Gtx 1070 veya Gtx 1080 ekran kartı alıcam IPS panel pahalı oldugundan TN panel alıcam diger özelliklerinin ise şöyle olmasını istiyorum açıkcası.

144Hz, 160 veya 240 gibi degerlere sahip
24 İnç
2 K veya 4K
TN Panel uygun oldugundan dolayı.

Niye seçemediğime gelince renk paleti şu bu biraz araştırdım birçok detay var aklım allak bullak oldu ve sizde bu işte gerçekten çok iyisiniz. Sonuçta 1 defa alıcam lütfen bana bir kaç seçenek önerir misin? Tamda bugün konu açıcaktım gerekirse yine açarım beni lütfen şu çıkmazdan kurtarın.
Saygılar

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hüseyin Ben Hadi 144Hz'i anladık, 165Hz ve 240Hz nedir arkadaş? Yani 165 ya da 240 FPS alabilmek için, grafik ayarlarını kısıp çöp grafiklerde oynamayı düşünmüyorsun herhalde? Üstelik 2K'da bu nasıl olacak? Hiç verimli değil. Yine 2K ya da 4K monitör al, ama 144Hz'in üzerinde olsun diye bir takıntıya kapılma. Ben olsam "ileri dönük" olması açısından 4K 60Hz monitör alırdım. Monitöre 2.000 TL harcayabilir misin?

@GCN 2.500 tl de harcayabilirim gerekirse, en azından 144Hz olmasını istiyorum tabiki sizin kararlarınız benim için çok önemli.

FPS Oyunları oynadıgım için HZ önem arzediyor diye biliyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı