NVIDIA sisteme Linux dağıtım önerisi

emoji_bey

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Uzun bir süredir Arch Linux kullanıyorum ve yeni bir şeyler deneyeyim istedim. Ek olarak masaüstü ortamı ya da pencere yöneticisi önerilerine de açığım. KDE ve Hyprland kullandım genelde. Sistemim iyidir ve NVIDIA ekran kartı kullanıyorum.

Fedora veya NixOS dene (baya farklı bir dağıtımdır hatta kendi paket yöneticisini kullanıyor, geçmeden önce gör), NVIDIA’da Fedora daha rahat gibi geldi bana. GNOME'a da bak, kendine has bir tarzı var. Eklentilerle kişiselleştirirsin.

Fedora veya NixOS dene (baya farklı bir dağıtımdır hatta kendi paket yöneticisini kullanıyor, geçmeden önce gör), NVIDIA’da Fedora daha rahat gibi geldi bana. GNOME'a da bak, kendine has bir tarzı var. Eklentilerle kişiselleştirirsin.
NixOS ve Fedora aklımda olan dağıtımlar. Daha önce hiç Fedora tabanlı bir şey kullanmadığım için deneyebilirim. NixOS'i ise biraz araştırıp sonra sanal makinede deneyebilirim.

NixOS ve Fedora aklımda olan dağıtımlar. Daha önce hiç Fedora tabanlı bir şey kullanmadığım için deneyebilirim. NixOS'i ise biraz araştırıp sonra sanal makinede deneyebilirim.
Bu arada Bedrock Linux da deneyebilirsiniz, bütün dağıtımları tek bir dağıtımda birleştiriyor :D Farklı bir şeyler istiyorsanız güzel bir seçenek.

Son düzenleme:
@Paradoxic uzun süre NixOS kullanmış biri olarak kesinlikle NVIDIA kullanan donanımlar için önermiyorum. NVIDIA kurulumu wikide sürekli güncelleniyor, yapay zeka yardım edemez bu durumda, hatalı kod verebiliyor. Hem NixOS'in asıl amacı sunucularda kolay dağıtılabilirlik ve yazılım geliştiricilerine hızlı erişilebilirlik sunmak. Sırf reposu geniş ve her aranan paket var diye normal masaüstü kullanıcılarının seviyesine indirmeyin.

Fedora'da ise GNOME dışındaki masaüstü ortamlarına sürücü kurmak işkence. Geçen burada konu bile açıldı, plasma kullanan kullanıcı Fedora için GNOME'a geçmek zorunda kaldı.

OpenSUSE dağıtımlarına bak, rolling relase istersen tumbleweed. Stable relase istersen slowroll kullan. NVIDIA sürücülerini en hızlı dağıtan ve kolay kurulumu sağlayan işletim sistemidir OpenSUSE.

@Paradoxic uzun süre NixOS kullanmış biri olarak kesinlikle NVIDIA kullanan donanımlar için önermiyorum. NVIDIA kurulumu wikide sürekli güncelleniyor, yapay zeka yardım edemez bu durumda, hatalı kod verebiliyor. Hem NixOS'in asıl amacı sunucularda kolay dağıtılabilirlik ve yazılım geliştiricilerine hızlı erişilebilirlik sunmak. Sırf reposu geniş ve her aranan paket var diye normal masaüstü kullanıcılarının seviyesine indirmeyin.

Fedora'da ise GNOME dışındaki masaüstü ortamlarına sürücü kurmak işkence. Geçen burada konu bile açıldı, plasma kullanan kullanıcı Fedora için GNOME'a geçmek zorunda kaldı.

OpenSUSE dağıtımlarına bak, rolling relase istersen tumbleweed. Stable relase istersen slowroll kullan. NVIDIA sürücülerini en hızlı dağıtan ve kolay kurulumu sağlayan işletim sistemidir OpenSUSE.
NixOS konusunda haklısın. Kesinlikle günlük bir kullanıcı kurmamalı fakat burada adam farklı bir şeyler denemek istemiş, ayrıca kişiselleştirmek için aşırı iyi bir dağıtım aslen sunucular için yapılmış olsa da. Fedora'yı baya bir süre kullandım, NVIDIA ile en iyi çalışan dağıtımlardan biri oldu benim bilgisayarımda. Fedora Workstation çok güzel, zaten burada onu önerdim. KDE optimize değil, RTX 4060, i7 12. nesilde kasması normal değil. OpenSUSE konusunda OpenSUSE güzel bir öneri, alternatif olarak Manjaro olabilir Arch tabanı için. Kurulum ve konfigürasyon olarak Fedora veya Manjaro kadar hızlı değil.

Son düzenleme:
Başlığı moderasyon değiştirmiş ve özel olarak NVIDIA için iyi çalışan bir dağıtım istiyormuşum gibi anlaşılmış. NVIDIA kullanıyor olmam ekstra bir bilgiydi yoksa Arch'ta da memnundum performansından.

Ubuntu ve openSUSE basittir.
Ubuntu için doğrudan ek sürücüler uygulamasından veya daha kurulum aşamasında seçip kurabilirsin.
OpenSUSE için kurduktan sonra NVIDIA depolarını eklemen ve o depodaki meta paketleri seçmen gerekir.
1756335737164.png

1756335764065.png

Eki Görüntüle 2564256
1756335882021.png

Sonra şu ikisini seçip kurulumu tamamlayın.
1756335937126.png
İki dağıtımı da Secure Boot ile kullanabilirsin. Bu konuda Ubuntu daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı