NVIDIA tercih edilen grafik işlemcisinin etkisi

DarkKhan

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarda fark ettim ki, bazı uygulamalar varsayılan grafik işlemcisine bağlı olarak doğrudan NVIDIA'yı kullanıyor. Bu benim için sorun değil aslında. Ama o programlar GPU'ya çok da ihtiyaç duymadığından aklımda soru oluştu.

Varsayılan grafik işlemcisini NVIDIA ile göstermenin dezavantajı olur mu? Pilin hızlı biteceğini söylemenize gerek yok. Zaten şarja takılı kullanıyorum. Bunun dışında dezavantajı olur mu?

Şimdi harici ekran kartı kullanmak, illaki onu yıpratacaktır, bunun farkındayım. Lakin CPU, GPU'dan daha hayati gibi geliyor. Hangisi daha önce yıpransın diye sorsanız, ben GPU derim. Zaten harici ekran kartım üst düzey de değil.

Basit uygulamaların harici ekran kartı kullanması, CPU'yu kullanmaktan daha fazla sistem kaynağı tüketir mi? (RAM falan). Galiba sormaya çalıştığım asıl soru bu oldu: S

Cevap için teşekkürler.

Pilde olduğu sürece harici de kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar ise işlemciyi de çok kullanabilir. Ömür konusu ise zaten bilinmez. Bu konuda endişelenmeyin derim.

Pilde olduğu sürece harici de kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar ise işlemciyi de çok kullanabilir. Ömür konusu ise zaten bilinmez. Bu konuda endişelenmeyin derim.
Teşekkürler.

Peki ya PhysX yapılandırmasındaki değişikliklerin etkisi ne olur? Zira etkisini pek çözemedim.

Bazı oyunlar kullanabilir. NVIDIA olduğu için ekran kartı üzerinden çalışır. Zarar vermez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı