NVIDIA Ultra-Low Latency Mode nedir?

Benim 1 yıldır devam eden bir sorunum var. Ekran yırtılmaları. Ben düşey senkronizasyonu açık yaptığımda input lag denen gecikme oluyordu hele ki FIFA'da. Bu modu o gecikmeyi azaltmak için getirmişler ama açtığım zaman kırılmalar yine oluyor ben zaten kırılmalar olduğu için açıyorum düşey senkronizasyonu yoksa gider düşeyi kaldırır FPS limitsiz oynarım ne anlamı kaldı ki? Geliştirilmesi gerek.

NVIDIA'nın yeni Ultra düşük gecikme modu büyük yeni bir özelliktir ve akılda rekabetçi oyuncular için tasarlanmıştır. Gecikmeyi yüzde 33'e kadar azaltabilecek bir ayardır ve GPU’ya ihtiyaç duymadan hemen önce oluşturulacak kareleri gönderen “tam zamanında” bir teknik kullanır.

NVIDIA, kontrol panelinde önceden oluşturulmuş maksimum çerçeve seçeneğine sahipti, ancak eurogamer, bu yeni gecikme modunun, çerçevelerin hızlanmasını ihtiyaç duymadan hemen önce oluşturulduğunu değiştirdiğini açıklıyor.

Grafik motorları, GPU tarafından oluşturulacak çerçeveleri sıraya sokar, GPU bunları işler ve PC'nizde görüntülenir. NVIDIA'nın açıkladığı gibi, bu özellik on yıldan fazla bir süredir NVIDIA kontrol panelinde bulunan “maksimum önceden oluşturulmuş çerçeveler” özelliğini temel almaktadır. Bu, oluşturma sırasındaki kare sayısını korumanızı sağlar.

“Ultra-Low latency” modunda, kareler GPU'ya ihtiyaç duymadan hemen önce oluşturma sırasına gönderilir. NVIDIA'nın dediği gibi bu “tam zamanında zaman çizelgesi programlaması” dır. NVIDIA, maksimum önceden oluşturulmuş çerçeveler seçeneğini kullanarak gecikmeyi% 33'e kadar daha da azaltacağını söyledi.

Bu, tüm GPU'larla çalışır. Ancak, yalnızca DirectX 9 ve DirectX 11 oyunlarıyla çalışır. DirectX 12 ve Vulkan oyunlarında “çerçevenin ne zaman sıralanacağına oyun karar veriyor” ve NVIDIA grafik sürücüleri bu konuda kontrol sahibi değil.

NVIDIA bu ayarı kullanmak isteyebileceğinizi söylüyor:

“Düşük gecikmeli modlar, oyununuz GPU'ya bağlı olduğunda en yüksek etkiye sahip ve kare oranlar 60 ila 100 FPS arasında, yüksek kaliteli kare oyunların duyarlılığını grafiksel doğruluğu düşürmeden elde etmenizi sağlıyor. “

Başka bir deyişle, bir oyun CPU'ya bağlıysa (GPU'nuz yerine CPU kaynaklarınızla sınırlandırılmışsa) veya çok yüksek veya çok düşük FPS'niz varsa, bu çok yardımcı olmaz. Oyunlarda giriş gecikmesi varsa (örneğin fare gecikmesi), bu genellikle saniyede düşük karelerin (FPS) bir sonucudur ve bu ayar bu sorunu çözmez.

uyarı: Bu, FPS'nizi potansiyel olarak azaltacaktır. Bu mod varsayılan olarak kapalıdır ve NVIDIA'nın “maksimum renderleme verimliliği” sağladığını söyler. Çoğu insan için bu daha iyi bir seçenektir. Ancak, rekabetçi çok oyunculu oyunlar için alabileceğiniz tüm küçük kenarları istersiniz - ve bu düşük gecikmeyi de içerir.

Not: Nette bu şekilde açıklaması var.

Dediğinin bir kısmına katılmıyorum, düşük GPU kullanımı olan oyunlarda GPU kullanımı arttırarak stuttering sorunu çözmede yardımcı oluyor, optimizasyon sorunu olan bir oyunu oynarken GPU kullanımı düşük olması nedeniyle sorun çıkıyorsa, bu modu açtığın zaman performans ve akıcılık artacaktır benim bilgisayarımda en azından böyle oluyor. Subnautica ve ryse of son of Rome da düşük ekran kartı kullanımından kaynaklı anlık donma sorununu %100 çözdü. Fare lagı sorununu da çözüyor ayrıca.

Dediğinin bir kısmına katılmıyorum, düşük GPU kullanımı olan oyunlarda GPU kullanımı arttırarak stuttering sorunu çözmede yardımcı oluyor, optimizasyon sorunu olan bir oyunu oynarken GPU kullanımı düşük olması nedeniyle sorun çıkıyorsa, bu modu açtığın zaman performans ve akıcılık artacaktır benim bilgisayarımda en azından böyle oluyor. Subnautica ve ryse of son of Rome da düşük ekran kartı kullanımından kaynaklı anlık donma sorununu %100 çözdü. Fare lagı sorununu da çözüyor ayrıca.

Bu ayarı açıkda mı kullanıyorsun Ultra'da mı?

Selamlar herkese,

Bugün NVIDIA sürücü güncellemesini yaptım. Kontrol panelinde “Ultra-Low Latency Mode” diye yeni bir özellik gördüm. Tam olarak işlevi nedir acaba? Açık mı yoksa kapalı mı olmalı? Performansı ne derecede hangi yönde etkiler?
Teşekkürler.
Ultra da kullan bence ben online oyunlarda çok büyük faydasını gördüm aşırı akıcı oluyor oyun ve avantaj sağlıyor

Merhabalar @CoLDWarRioR yazdığında DirectX 9 ve DirectX 11 oyunlarıyla çalışır. DirectX 12 etkin oyunlarda işe yarıyor diye PUBG'de etkisi olur mu?
CS:GO'da DirectX kapatıyorum etkinleştirmesem olur mu?
(Monitörüm 1 ms zaten)

Selam. CS:GO oynuyorum ve 2 gün bu ayarı kullanayım dedim Ultra şekilde. Ardından bu sabah fark ettim ki hafiften kasma var. 144 Hz TN panel monitör, GTX 1060, R5 1600 r2, 12 GB RAM var. +200 FPS aldığım bir oyunda TN panel ile ghosting varmış gibi kasma görmem normal değil. Ki şu ana kadar monitörün verdiği görüntüden rahatsız olan bir kullanıcısı yok. Düşük gecikme modunu kapattım ve baktım ki akıcı olmuş oyun. Eğer benim hissettiğim gibi en ufak bir kasma hissederseniz kapatmanızı öneririm. CS'de seviye falan düştüm bu 2 gün içerisinde ve iyi oynadığım bir maç yok. Açıkca performansımı düşürdü. Özelliğin amacı zaten performans arttırmak, başka bir etkisi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu eski ama benim aklıma yeni takıldı Cyberpunk 2077'de gördüm yine sorayım:
Nvidia Reflex Low Latency - On/Off gerçekten ne işe yarıyor açsak mı kapalı mı tutsak nasıl olur?. 1080p 144Hz monitörüm var Cyberpunk 2077 ayarlarda da 144Hz seçili Ultra/Sayko grafiklerde Ray Tracing - Açık durumda.

DLSS ayarlarını tümden Kapalı yaptım çünkü benim anladığım DLSS olayı 2K ve 4K monitörlere yönelik 2K/4K'da 144Hz 165Hz 200 Hz oynuyorsak bir işe yarıyor diye biliyorum. Yani DLSS dediğimiz şey 1080p çözünürlük de 60Hz 144Hz (hem Monitör ve hem Oyunlar anlamında) için yaratılmamış 1080p'de kullanmaya yönelik bir ayar değil DLSS.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı