NVIDIA uygulamasından hız aşırtma nasıl yapılır?

Enver Paşaa

Decapat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
3050
Anakart
b450m-a pro max
İşlemci
ryzen 5 3600
Ekran kartının performansını arttırmak için hız aşırtma yapmayı planlıyordum fakat biraz kurcalasam da NVIDIA uygulamasında bulamadım. Uygulamadan kolay bir sekilde yapmanın imkanı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca bu konuyada bakabilirsiniz bu konudaki gibi yaparsanız sayıları en üst şekilde overclock yapmış olursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam peki hız aşırtma PC'ye veya ekran kartına zarar verir mi veya ekran kartının yanmasına yol açar mı?

Core clock +200 Memory clockuda +1300 yaptım sizce iyi midir?

Stabilse çok iyi.

Hocam peki hız aşırtma PC'ye veya ekran kartına zarar verir mi veya ekran kartının yanmasına yol açar mı?

Testte stabil olursa sorun olmaz. Her ekran kartının farklı bir silikon kalitesi var. O yüzden çok yüksek voltajla çıkıyor fabrikadan. Mesela sendeki kart 950 voltaj ile 1800MHz'ye çıkabilirken başka kart 1000 voltajla çıkabilir. Doğal olarak en kötü silikona sahipmiş gibi default ayarlarda yüksek voltaj veriliyor. Siz el ile ayarlayıp kartın çıkabileceği maximum potansiyele çıkartmış oluyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı