NVIDIA vs diğer markalar

VeigaR

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar her ne kadar benchmark testlerinde diğer marka kartlar NVIDIA'yı geçse de NVIDIA DLSS ile fark yaratmıyor mu? Arc B580 alacaktım ama şu an tereddüte düşmedim değil.

Arc serisinin biraz daha zamana ihtiyacı var. Bazı durumlarda optimizasyon sıkıntısı yaşıyor. NVIDIA alıp bunları dert etmeden kullanabilirsiniz.

Hocam sizin de dediğiniz gibi NVIDIA vs diğer markalar. NVIDIA açık ara en iyisi ama düşük bütçede diğer markalar tercih edilebilir.

Arkadaşlar her ne kadar benchmark testlerinde diğer marka kartlar NVIDIA'yı geçse de NVIDIA DLSS ile fark yaratmıyor mu? Arc B580 alacaktım ama şu an tereddüte düşmedim değil.

Derseniz ben hiçbir şeyle uğraşamam NVIDIA alabilirsin. Ben şahsen AMD ve Intel'e şans vermekten yanayım ama driver tarafında sıkıntı yaşamak olağan ne kadar uğraşabilirim diye düşünün ona göre karar verin.

Bu firmalar sizin dostunuz değil, hiçbir zaman körü körüne savunmayın.

Genel olarak GPU'ların barındırdığı özellik paketleri diye çevireceğim (feature stack, DLSS / FSR SDK) konusunda Nvidia önde ve daha çok oyunu destekliyor. İş, simülasyon ve yapay zeka için CUDA alt yapısı AMD'nin ROCm kütüphanesine göre çok daha yaygın ve düzgün çalışıyor.

Fakat fiyat ve kullanım amacına bakınca, örnek olarak orta segment kart kıyaslaması yaparsak, 4060Ti ile 7700XT, 60Ti 16GB sürümü ile 7800XT kartını kıyaslayalım, kart oyun için alınacak ise bu seviyede Nvidia almak mantıksız olur çünkü tekellik sonucu kestiği donanımın zayıflığı o getirdiği yazılım artılarını nötrlüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı