Nvidia web driver 346.03.06f01 Grafiksel sorun

Sizin sorununuz clover-genconfig ile ilgili. genconfig dosyasını açıp DSDT.aml ile SSDT.aml ilgili girdileri silin. EFI bölümündeki congfig.plist girdilerini ekleyin. genconfig üzerinde donanıma ait bölümleri silmeyin. Sadece ekleme yapın. Ethernetle ilgili olarak kext yeniden yükleyin. genconfig dosyasına sistemi kurduğunuz harddiskin ana dizininden ulaşabilirsiniz.

/usr/local/bin/clover-genconfig >config.plist

Terminalde açıyor ki. TextEdit ile açınca aml olanları bulamıyorum. Tam olarak ne yapacağım? Bir de hangi sorun için bu? Photoshop'taki mi?

Bir de tek bir mouse hamlesinde oluyor bunlar. 2. hamleye geçince ikincinin üzerinde başlıyor aynı kırılmalar. Örnek verirsek;

Screen Shot 2016-04-21 at 16.03.49 copy.jpg
Screen Shot 2016-04-21 at 16.04.00 copy.jpg

Yukarda iki ekran gördüğün sürece hata devam edecek, orada tek ekran görülmesi lazım, yanlış giden birşeyler var çok araştır... Clover gonfigurator ile SMBİOS ayarlarını değiştir.. Mesela iMac yerine Mac Pro yap Macbook pro yap denemelerini çoğalt...Nvidia Cuda gtx 770m kullanan laptop sahibi bir kullanıcı smbios ayarını iMac yaparak daha önce gösteremediği gtx 770m Cuda driverini göstermeyi başarmış... Rehber niteliğindedir... OSX Mavericks / ASUS G750JX - INSTALLATION GUIDE Config.plist dosyanı paylaşır mısın? Kontrol edelim hata nerden kaynaklanıyor...

Son düzenleme:
@Batuhan Apatay Dosyaya tıklayınca açacak oradan değişiklik yapacaksınız. Dosyayı masaüstüne alıp açın. Terminal ile açacak, değişiklikleri öyle yapın. Ekran kartı, program ve ethernet için sorunların çözümü.

Terminal üzerinde değişiklik yapamıyorum.

Screen Shot 2016-04-21 at 18.35.22 copy.jpg

Yukarda iki ekran gördüğün sürece hata devam edecek, orada tek ekran görülmesi lazım, yanlış giden birşeyler var çok araştır... Clover gonfigurator ile SMBİOS ayarlarını değiştir.. Mesela iMac yerine Mac Pro yap Macbook pro yap denemelerini çoğalt...Nvidia Cuda gtx 770m kullanan laptop sahibi bir kullanıcı smbios ayarını iMac yaparak daha önce gösteremediği gtx 770m Cuda driverini göstermeyi başarmış... Rehber niteliğindedir... OSX Mavericks / ASUS G750JX - INSTALLATION GUIDE Config.plist dosyanı paylaşır mısın? Kontrol edelim hata nerden kaynaklanıyor...

İnceleyeceğim birazdan. Fakat iMessage sorunu başlamasından korkuyorum yine.

config.plist

Mac pro ile değiştirdim bu sefer de apple simgesinin altındaki şey dolduktan sonra monitör kapanıyor ve sistem açılmıyor

++

Mac mini server yaptım sistem açıldı. Yine ps deki sorun devam etti. Eskisine döndüm.

Masaüstüne aldığın genconfig dosyasını sağ tıkla bilgi ver genconfig dosyasna plist ekleyin. Dosyayı plist olarak değiştirin. Değişiklikleri yaptıktan sonra eski uzantı ismine döndürüp gerekli klasöre atın.

Bunu ne ile açacağım o zaman? Clover ile düzenleyemiyorum sanırım.

config.plist.zip Deneme amaçlı orjinal config plist dosyanın yedeğini al bununla yer değiştir. Yeniden başlat sonucu bildir...

Ne değişiklik yaptınız? Gördüklerim Inject Nvidia, gpuenabler

Sistem açılmıyor bunun ile de. Siyah ekrana kalıyor yine durum çubuk dolduktan sonra.

Ayrıca bios vt-d ayarı ne işe yarıyor? Kapalı şu an ama açıkken de aynı gibi. Hardware acceleration için bilmiyorum etki ediyor mu. Oyunda test edeyim dedim ama internet kötü olduğundan edemedim. Gece edeceğim bunun testini.

GraphicsEnabler=No kullandım LoadVbios ve injectNvidia kullandım her ikisini kaldırıp sadece GraphicsEnabler no olarak kullanmayı deneyebilirsin... Referans resim... nvdi_drv=1 bunuda kaldırabilirsin... Çünkü bunlardan biri uyumsuzluk sağlıyor..

Dosya Ekleri

• graphics.jpg
    graphics.jpg
    48,8 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
GraphicsEnabler=No kullandım LoadVbios ve injectNvidia kullandım her ikisini kaldırıp sadece GraphicsEnabler no olarak kullanmayı deneyebilirsin... Referans resim...
Inject NVIDIA ben de denemiştim. Sadece Graphic Enabler i deneyip geliyorum. VT-d ile ilgili soruma ne diyorsunuz? Windowsta iken daha iyi vt-d ama MAC de açık olması neyi değiştirir?

Inject NVIDIA komutu sadece eski Grafik kartları için. GeForce 8xxx, 9xxx, 2xx, 4xx, 610,630 gibi.
Ben de öyle biliyorum. Sizin başlattığınız rehberlerin birisinde gtx 750 var ti yok. Onu da eklerseniz başkaları için iyi olur. Tablo vardı bu inject olayı için.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı