Nvlddmkm kaynağından olay kimliği 153 için açıklama bulunamadı hatası

Hakan19191

Kilopat
Bende de aynı durum, ekran kartı driver'ından kaynaklı galiba. Çoğu kişi öyle diyor forumlarda, bir kısmı formatla çözmüş. Çözüm bulursan paylaşır mısın?

Alıntı: Bu hata için en etkili çözümlerden biri DDU (display driver uninstaller) kullanarak mevcut NVIDIA sürücüsünü tamamen kaldırmak ve ardından güncel sürücüyü yeniden yüklemek olabilir.

Bir de BIOS'tan RAM frekansını, RAM 3600'sa 3500'e çek mesela. Olmaz ise XMP kapatıp dener misin? Böyle yaptım, ben de deneyeceğim bakalım.

RAM frekansı işe yaramadı, XMP kapatacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı durum ekran kartı driverinden kaynaklı galiba çoğu kişi öyle diyor forumlarda bir kısmı formatla çözmüş çözüm bulursan paylaşır mısın?

Alıntı: Bu hata için en etkili çözümlerden biri DDU (display driver uninstaller) kullanarak mevcut NVIDIA sürücüsünü tamamen kaldırmak ve ardından güncel sürücüyü yeniden yüklemek olabilir.

Bir de BIOS'tan RAM frekansını RAM 3600 SE 3500'e çek mesela olmaz ise XMP kapayıp dener misin böyle yaptım bende deneyeceğim bakalım.

RAM frekansı işe yaramadı XMP kapıycam.

Aynı sorun yaklaşık 2 aydır bende de var oyunlar donuyor reset atmak zorunda kalıyorum bu hatayı veriyor olay günlüğünde. Çözebilen varsa lütfen bizi de bilgilendirsin.

Ben XMP kapatarak çözdüm BIOS'tan fakat RAM bu sefer oyun çok RAM yiyor, biraz vakitten sonra oyun atmıyor bu sayede.

Ayrı zamanda işlemcimde BIOS sıfırlayınca mı oldu artık bilmiyorum, önceden fark mı etmedim bilemiyorum :D İşlemci turbo açıkmış, voltaj yüksekmiş. İşlemci i7 13700KF, 100 derece görüyordu. Belki işlemciniz aşırı ısınıyordur? Bir kontrol edin. Turboyu kapadım, şu an 37-47'yi geçmiyor oyunlarda.

Hata NVLDDMKM ekran kartı driver'ı diyor. RAM ne alaka ya da ısı?

Ben XMP kapatarak çözdüm BIOS'tan fakat RAM bu sefer oyun cok RAM yiyor biraz vakitten sonra oyun atmıyor bu sayede.

Ayrı zamanda işlemcimde BIOS sıfırlayınca mı oldu artık bilmiyorum önceden farkmı etmedim bilemiyorum :D işlemci Turbo acıkmıs voltaj yüksekmiş işlemci i7 1370 KF 100 derece görüyordu belki işlemciniz aşırı sıcıyordur? Bir kontrol edin Turbo'yu kapadım şu an 37-47'yi geçmiyor oyunlarda 2 kada.

Hata nvlddmkm ekran kartı dreveri diyor RAM ne alaka ya da ısı.

XMP kapalıyken de atıyordu oyundan açtım bu sefer yine atıyor işlemci de oyunda Max 70 derece oluyor. Benim tahminim ekran kartı beslenemiyor PSU tarafından.

Bende de aynı durum, ekran kartı driver'ından kaynaklı galiba. Çoğu kişi öyle diyor forumlarda, bir kısmı formatla çözmüş. Çözüm bulursan paylaşır mısın?

Bir de BIOS'tan RAM frekansını, RAM 3600'sa 3500'e çek mesela. Olmaz ise XMP kapatıp dener misin? Böyle yaptım, ben de deneyeceğim bakalım.

RAM frekansı işe yaramadı, XMP kapatacağım.

Benzer bir konuyu birkaç gün önce açtım. DDU ile silip geri yüklemek işe yaramıyor. Geçici çözümdü. En temiz çözüm format hocam kesin.
Bende bir CS'de oluyordu artık ne tetikliyorsa, FH5 de oyuna girerken 1 tane hata veriyordu ama sorunsuz oynuyordum.

1 aydır bu problemle ugraşıyorum. windows şifre ile giriş ekranında oluyor. Bazen erken oluyor, bazen windowsa girdikten saniyeler sonra ekran kapanıyor. Anakart Ao yazıyor. Yani herşey normal gözüküyor. Resetledikten sonra genelde düzeliyor. Olmaz ise bir adaha rezetliyorum. Aidata 64 normal, Furmark normal, HWinfo normal. Yani yükleme testlerim normal. olay görüntüleyici bu hatayı veriyor. windowsu sıfır kurdum. Hata dvm ediyor. msı 5090 rtx, asus z690 anakarti enermax 1350 psu. Sorun ne olabilir?

1 aydır bu problemle ugraşıyorum. Windows şifre ile giriş ekranında oluyor. Bazen erken oluyor, bazen Windows'a girdikten saniyeler sonra ekran kapanıyor. Anakart Ao yazıyor. Yani her şey normal gözüküyor. Resetledikten sonra genelde düzeliyor. Olmaz ise bir adaha rezetliyorum. Aidata 64 normal, FurMark normal, HWiNFO normal. Yani yükleme testlerim normal. Olay görüntüleyici bu hatayı veriyor. Windows'u sıfır kurdum. Hata dvm ediyor. MSI 5090 RTX, ASUS Z690 anakarti enermax 1350 PSU. Sorun ne olabilir?

Garip. Bende sadece CS buga giriyordu. FH5'te falan sadece 1 kere hata veriyordu ama devam ediyordu. Daha detaylı anlayan birine sormak lazım konuyu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı