nvlddmkm.sys gecikme ve takılma yaratıyor

Ahmet Hazer

Decapat
Katılım
29 Kasım 2020
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun zamandır yaşadığım ve çözemediğim bir sorunumu paylaşacağım.

Benim GTX 750 Ti ekran kartını kullandığım bir sistemim vardı, uzun süredir hiç sıkıntı yaşamadan kullanıyordum. Bir gün oyun sırasında ekran kartı sürücümü güncelledim ve o zamandan beri çözemediğim sıkıntım başladı, sorunum FPS 120-130'larda gezse dahi görsel detayların yoğunlaştığı yerlerde oyunum sanki 30 FPS gibi kasıyordu. İlk başlarda hiç endişelenmeyip klasik yöntemleri denedim, DDU ile sürücülerimi kaldırdım tekrar eski sürücümü kurdum fakat sorun çözülmedi, format atayım dedim gene çözülmedi, sanki PC'ye kalıcı bir lanet bulaşmış gibiydi. Ben de bu durumu sistemi uzun süredir kullanmama yordum ve bütün parçaları tek tek değiştirmeyi denedim, anakartımı işlemcimi her şeyimi yeniledim GTX 1060 aldım fakat sorun hala çözülmemişti, bayağı bayağı araştırdım en son latencymon adlı programdan sıkıntılı hizmeti ya da sürücüyü tespit edebileceğimizi öğrendim, Latencymon'da ''nvlddmkm.sys" adlı hizmetin yüksek gecikme oranına sahip olduğunu gördüm, bu hizmet NVIDIA sürücüsüne bağlı bir hizmet, güzel sorunun sebebini buldum şimdi çözerim diye düşünmüştüm fakat ne yaptıysam bu hizmetteki problemleri çözemedim, sorunları daha iyi anlamanız için videosunu da atacağım, umarım çözebiliriz.

Şu anki sistemim.

MSI H81M-E33 anakart.
GTX 750 GPU.
Xeon E3 1240V3 işlemci.
Longline dualchannel 16 GB RAM.
650W FSP PSU.
 

Dosya Ekleri

  • latneecy.PNG
    latneecy.PNG
    48,4 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskiniz nedir?
Seagate'in 1tb'lik bir harddiski, bad sector taraması vs. yaptım gayet sıkıntısız çalışıyor, ama belki sorun vardır diye ssd aldım fakat sorun gene çözülmedi.

Harddiskiniz nedir?
sorun bana donanımdan çok ''nvlddmkm.sys''(ekran kartı sürücüsü) adlı hizmetin düzgünce çalışamamasından kaynaklanıyor gibi geliyor, bunu da nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı