Nvm SSD'li PC yavaş açılıyor

NWKB

Decapat
RAM
16gb balistics 1x16
SSD veya HDD modeli
Intel 1tb nvm ssd
Ekran kartı
Zotac GTX 1660 super
Anakart
Gigabyte b460m ds3h
İşlemci
Intel core i5 10500
Yeni sisteme geçtim eski sistemimde (daha kötü bir sistem) PC 7-8 saniyede açılıyordu fakat yeni sistemde PC bin açılması 30-40 sn yi buluyor.

Eski nvm mi BİM'den almıştım intenso marka. Şimdi Intel'in 1TB nvmsine geçtim fakat PC çok yavaş açılıyor. Neden olabilir bu?

Bu arada her şey güncel.

Görev yöneticisinde başlangıç kısmında bilgisayar açılırken kaç uygulamanın açıldığına bakar mısınız?

1-) Fast boot disabled olabilir.
2-) Başlangıçta otomatik çalışmaya ayarlı programlardan bir veya birkaçı gecikmeye sebep olabilir.
3-) Her iksinin toplamı nedeniyle olabilir.

*** Ben fast boot disabled olarak kullanmayı tercih ediyorum. Başlangıçta biraz fazla beklemek dert değil.
-Bios'tan enabled veya disabled yapabilirsiniz. Windows içinden güç ayarları vasıtası ile de yapılabiliyordu. İlgili ayarı bulabilirseniz biosa girmenize gerek kalmadan da yapabilirsiniz ama en basit yolu var ise Bios'tan yapın.

*** Başlangıçta otomatik olarak çalışan programların açılışta gecikme yaşatmasını dert etmesem de bu programlar açılıştan sonra da performansı etkiler. Kaynak kullanırlar. Bu yüzden hiçbir programın otomatik olarak çalışmasını istemem ve kapatırım.
-Ara'ya ''görev yöneticisi'' yazın. Başlangıç sekmesine tıklayın. Bkz ekteki resim.

Dosya Ekleri

• görev yöneticinden kontrol ederek ayar yapabiklirsiniz..JPG
    66,8 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…