NVMe M.2 SSD Kurulumu

EmreBlast

Centipat
Daha fazla  
SSD'mi kasaya montajladım, soracağım birkaç soru var.
  • Bilgisayarı açtıktan sonra SSD'yi bilgisayar otomatik olarak görecek (kurulum ekranında) mi sıfırdan kurulum yapacağım ve normal formattan farkı olacak mı? (M.2 slotumun NMVe desteği var.)
  • 1TB HDD var ona herhangi bir engeli olur mu?
  • Yapmam gereken belli başlı ipuçları vs. varsa kısa bir şekilde yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Bir aksilik olmazsa görecektir, normal formatlama yapar gibi yapacaksınız. M.' SSD'niz disk seçme bölümünde görünecek.
  2. Bir engel olmaz. Ama yanlışlıkla HDD'yi biçimlendirmeyin.
  3. Şu an için yok. Önemli dosyalarınız varsa yedek almayı unutmayın.
Ayrıca anakart modeliniz ve M.2 SSD modeliniz nedir?

• Anakartım: MSI B360M PRO-VDH
  • SSD: XPG 128GB SX6000 Lite NVMe M.2 SSD

Soracağım ufak bir soruyu atlamışım. Orijinal Windows 10 lisansım SSD'ye kurduğumda gider mi? Format attığımda gitmediği için HDD'nin üzerine yazılıyor diye düşünmüştüm, öyle değildir umarım.

• Anakartım: MSI B360M PRO-VDH
  • SSD: XPG 128GB SX6000 Lite NVMe M.2 SSD

Soracağım ufak bir soruyu atlamışım. Orijinal Windows 10 lisansım SSD'ye kurduğumda gider mi? Format attığımda gitmediği için HDD'nin üzerine yazılıyor diye düşünmüştüm, öyle değildir umarım.

BIOS'a gömülmüştür muhtemelen key, aynı sürüm Windows 10 kurduğunuzda internete bağlandığınız zaman otomatik etkinleştirir.

Anakarta otomatik işleyemez. Hangi sisteme aktifleştirdiysen o sisteme istediğin kadar HDD vs. değiştir gitmez, sadece tek diskte aktif ve kurulu olmak zorunda başka bir türlü hata vermez sistem destekliyorsa.
Anakarta gömülü olan lisanslar ME veya BIOS dosyasıyla beraber yazılır. Sizin girdikleriniz MS hesaplarınızla sadece senkron oluştuğundan gitmiyor.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim anladığım kadarıyla ek bir işlem gerektirmeden bilgisayarımı açtıktan sonra okuma ve yazma hızlarımı test edebileceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı