NVMe M.2 SSD SATA'ya çevrilebilir mi?

S4RP1NG0

Picopat
Katılım
24 Nisan 2022
Mesajlar
39
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Yeni aldığım bilgisayarın yalnızca 1 M.2 SSD yuvası var. İçerisinde işletim sistemi vs programlar yüklü ama eski bilgisayarımdan kalma Kingston A2000 M.2 SSD var elimde. Bütün kişisel verilerim onun içerisindeydi. Anakartım ASUS B450M Dragon. Bir tane PCI yuvası var. Bu M.2 SSD'yi SATA olarak bilgisayara bağlayıp verilerimi alabileceğim bir yöntem var mıdır? Aparat, adaptör vs ne gerekliyse :)
 
Bunlar PCI yuvasına takılan model ama anakartta sadece 1 tane PCI slotu var onda da ekran kartı takılı malesef :(

Böyle zımbırtılar var, bakabilirsiniz.
Bunlar Ngff Ssd destekliyor Nvme desteklemiyor işte hocam.
 
Siz söyleyince düşündüm de NVMe için kontrolcü falan gerekiyor. Aparatı almayı geçtim, üretmeye bile değmez gibi.
Tanıdıkta veya internet kafe gibi yerlerde yapmak daha mantıklı gibi.
Şöye bir şey buldum ama işe yarar mı emin olamadım

Doğrudan USB arabirimi ile bağlamak sizin için daha iyi olabilir diye düşünüyorum, beklediğiniz kaliteye göre seçiminizi yaparsınız.
Pahalıdan ucuza:
Wavlink olan güzel duruyor alınabilir. Aliexpressten bulduğuma mesaj gönderdim eğer uyumlu derse direkt kasada sabit kalması daha iyi olacak. Ama eğer uygun değilse Wavlink olanı direk alırım. Çok teşekkür ederim.
 
NVMe SSD'ler M key oluyor diye biliyorum. Bir tarafı 5 pin yani. Ama aynı zamanda o 5 pin sağda oluyor. Görseldekinde solda. Elimdeki 970 EVO'yu bu porta takamam.

Başta vardır diye düşünüp sazan gibi atlamıştım ama gittikçe varlığından umudumu kesiyorum.
NVMe to PCİe diye aratınca çıkan ürünlerde hep dediğim şekilde sağda mesela.

Çoğu yerde NVMe için U.2 dönüştürücü çıkıyor.
Böyle ortak bir tane var ama ne kadar güvenilir bilmem.
 
Böyle bir üründe arada bir kontrolcü çip olmazsa anakartın destekleyip desteklemeyeceği konusunda bir kumar oynamış olursunuz diye düşünüyorum.

Şöye bir şey buldum ama işe yarar mı emin olamadım


Wavlink olan güzel duruyor alınabilir. AliExpress'ten bulduğuma mesaj gönderdim eğer uyumlu derse direkt kasada sabit kalması daha iyi olacak. Ama eğer uygun değilse Wavlink olanı direk alırım. Çok teşekkür ederim.

Sanırım tek çözüm M.2 slotu boşta olan bir makineye bağlayıp içerisindeki verileri çekmek olacak. İşlemcim AM4 olmasaydı anakartı bile değiştirmeyi düşünebilirdim çift M.2 slotu olan bir anakart alabilirdim.
Ryzen 5 2600 kullanıyorum ileride 5600'e geçeceğim. Bu işlemcilere uygun çift M.2 slotu olan bir anakart bakmak gerekecek :)
 

Geri
Yukarı