NVMe protokolleri

Soner_o7

Centipat
NVMe bir M.2 SSD almak istiyorum ama bu protokol olayı kafama takıldı? Şu an en yüksek 1.4b protokolü varmış. Bu protokoller bir Firmware güncellemesi ile geliyor mu sonradan yoksa aldığında sahip olduğu protokol mü geçerli oluyor?

Non-volatile Memory Express(NVMe) dilimize çevirildiğinde hızlı geçici olmayan bellek gibi bir anlam ortaya çıkıyor. Aslında protokol bildiğim kadarıyla bu, ayrıca SATA SSD'lerden daha hızlı olma sebebi de SATA'nın da bir protokol olması. SATA protokolü tasarlanırken katı hal sürücüleri dikkate alınarak tasarlanmadı, zira bildiğim kadarıyla o zamanlar böyle sürücüler yoktu ya da yaygın değillerdi.

SATA kısıtlamalarından kurtulmak, veri aktarımı ve veri transferi anlamında bambaşka bir yaklaşım ve daha yüksek verim için NVMe protokolü yani SSD tipi üretildi. Bunlar Firmware ile güncellenebilecek protokoller değiller. Elbette bu ürünlerin de kendi içerisinde yazılımları, sürücüleri vardır fakat protokol boyutunda güncellemek için donanımsal bir takım değişiklikler de yapılması gerekiyor. Bu sebeple dün NVMe olarak kullandığınız sürücünüz yarın başka bir protokol ile çalışma hayatına devam etmeyecektir. Bunlar benim kısıtlı bilgim ile yazdığım bilgiler, daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşları konuya davet ediyorum. İyi forumlar.

Düzenleme:
NVMe SSD almak istediğinizi belirtmişsiniz, almak istediğiniz SSD modelini ve anakartınızı belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Son kullanıcı için protokolün bir önemi yok. Daha çok işletmelere özel yenilikler geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı