Selamlar, macOS üzerinde yaşadığım problem sonrası NVRAM'i temizlemek zorunda kaldım. Sistemi yeniden başlatınca OpenCore'u BIOS sıralamasında kaybettim. Şu an sadece Windows'a girebiliyorum. EFI'yi mount edip dosyaları USB belleğe kopyalayıp bootlamayı denedim fakat çözüm olmadı. Ne yapabilirim?
OpenCore'da NVRAM resetleme sonrası Boot menüsünden OpenCore kaybolacak ve sistem varsayılan olarak Windows ile açılacak. Sorunu çömzek için Windows altından OpenCore Boot girdisi ekleyebilirsiniz. Windows'u açın ve MiniTool Partition Wizard gibi bir araçla EFI bölümüne harf atayın. GitHuba'dan...
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Gerçekten temizlemek nasıl bu kadar sorun yarattı anlayamadım. Galiba bir şeyi yanlış yapıyorum o yüzden açıklayayım net.
macOS üzerinde sorun yaşadığım için NVRAM temizledim.
Boot sıralamasından çıktı.
Çalışan EFI'yi alıp USB üzerinden bootluyorum çalışmıyor. (Kendi denediklerim.)
Attığın EFI'den Skylake configi ile bootlayamadım sistemi. Daha sonra geç saatlerin etkisiyle dediğini anlayamadım. Attığın EFI'yi kullanmayı denedim. OC: failed to load configuration hatası aldım. Skylake dosyanın adını config olarak değiştirmiştim önceden. İşe yaramayınca kendi config dosyamı attım. Yine işe yaramadı.
Değişiklik yapmadığım config yedeğimi kullanmayı denedim. İşe yaramadı. Atılan rehber ile boot sıralamasına girdi fakat boot edemiyorum, eski config dahil. @Yiğit Gençer'ın attığı EFI ile kendi yedek config dosyamı kullanınca failed to load opencore from disk - not foundbs: failed to locate valid opencore image - 0 hatası alıyorum.
Store, organize and collaborate on files and folders with iCloud Drive. Easily upload, delete or recover files. Changes will sync across your devices with iCloud.