Çözüldü NVRAM temizleme sonrası OpenCore kayboldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lodge

Kilopat
Katılım
15 Nisan 2016
Mesajlar
3.994
Makaleler
6
Çözümler
21
Selamlar, macOS üzerinde yaşadığım problem sonrası NVRAM'i temizlemek zorunda kaldım. Sistemi yeniden başlatınca OpenCore'u BIOS sıralamasında kaybettim. Şu an sadece Windows'a girebiliyorum. EFI'yi mount edip dosyaları USB belleğe kopyalayıp bootlamayı denedim fakat çözüm olmadı. Ne yapabilirim?
 
Çözüm
Bu rehberle Windows üzerinden OpenCore'u geri ekleyebilirsin:

Tamamdır. Yedek EFI'yi bir USB içine yerleştirin ve macOS'i Boot edin. Sonra oradan OpenCore ile EFI'yi sistem diskinin ana diskine geri yerleştirin.
EFI partition'dan dosyaları silmem gerekiyor önce değil mi? Silmeden denediğim zaman işe yaramamıştı çünkü.
EFI'yi mount edip dosyaları USB belleğe kopyalayıp bootlamayı denedim fakat çözüm olmadı.
 
Bir NVRAM temizlemesi bayağı sorun yarattı. Şimdi, aşağıdaki EFI'den işlemcine uyumlu olanın adını değiştirip USB içinden Boot etmeyi dener misin?
 
Bir NVRAM temizlemesi bayağı sorun yarattı. Şimdi, aşağıdaki EFI'den işlemcine uyumlu olanın adını değiştirip USB içinden Boot etmeyi dener misin?
Gerçekten temizlemek nasıl bu kadar sorun yarattı anlayamadım. Galiba bir şeyi yanlış yapıyorum o yüzden açıklayayım net.

macOS üzerinde sorun yaşadığım için NVRAM temizledim.
Boot sıralamasından çıktı.
Çalışan EFI'yi alıp USB üzerinden bootluyorum çalışmıyor. (Kendi denediklerim.)

Attığın EFI'den Skylake configi ile bootlayamadım sistemi. Daha sonra geç saatlerin etkisiyle dediğini anlayamadım. Attığın EFI'yi kullanmayı denedim. OC: failed to load configuration hatası aldım. Skylake dosyanın adını config olarak değiştirmiştim önceden. İşe yaramayınca kendi config dosyamı attım. Yine işe yaramadı.
 
Sistem özelliklerin, kullanıyor olduğun sürüm nedir? Ayrıca config üzerinde değişiklik yapmış mıydın?
Secure Boot açma çabalarım olmuştu fakat başaramayınca değişiklikleri iptal etmiştim. Hiç değişiklik yapmadığım config yedeğim var.
  • i5-6400
  • HD 520
  • H110M-D
  • Patriot Burst 240 GB
  • Realtek® RTL8111H
  • macOS Big Sur 11.0.1
 
Secure Boot niye açmaya çalıştın ki? Değişiklik yapmadığın config yedeğini kullanmayı denedin mi? Denediysen ona rağmen macOS'u, OpenCore'da göremiyor musun?
Değişiklik yapmadığım config yedeğimi kullanmayı denedim. İşe yaramadı. Atılan rehber ile boot sıralamasına girdi fakat boot edemiyorum, eski config dahil. @Yiğit Gençer'ın attığı EFI ile kendi yedek config dosyamı kullanınca failed to load opencore from disk - not found bs: failed to locate valid opencore image - 0 hatası alıyorum.
 

Geri
Yukarı