NZXT H510 kasa için sıvı soğutma vs kule tipi fan

Ertuğrul1san

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450 M K rev1.0
Nvidia 4060 ti
ryzen 5 5600
kingston fury 16 GB 3600Mhz
Windows 11
RAM
16
Ekran kartı
4060 ti 8gb
Anakart
GIGABYTE B450M K
İşlemci
ryzen5 5600
R5 5600 için bu kadar yüksek bütçeli soğutmalara yönelmenize hiç gerek yok. 1000 TL bandında bir kule tipi soğutucu iş görür.

Yani bu kasa yapısı gereği hava soğutmalarla yan kapak açık olmadığı sürece pek efektif çalışamayacaktır.

Ön tarafa 2 tane 14cm kaliteli fanla güzel bir hava akışı elde edilebilir ancak o da o kadar olacaktır.

U12a yerine peerless assasin fazla bile gelecektir çok farklı değerler vermiyorlar.

Hani bu kasaya yapabileceğin 3 farklı şey var.

1.'si ekran kartı fazla ısınmaz zaten birazdan feda ederek arka ve üstten içeri hava alıp ön taraftan dışarı hava atarsın. Doğal olarak soğutucunun fanlarını da ters bir şekilde montajlarsın.

2.'si ise önce iki adet 14cm fan alman olur. NZXT aer p 14 veya 2.el Akasa Viper 14, Arctic P14 vb fanlardan alıp takmak.

3.'sü ise paraya kıyıp LF280 veya başka bir 280M soğutma alıp ön kısma takmak olacaktır.

Bana soracak olursan 2. seçenek genel anlamda hem ekonomik hem de daha mantıklı olur. Ancak dersen sıvı soğutmanın görüntüsünü seviyorum arada oynayacak 3-4 dereceyi istiyorum 280mm bir soğutucu alabilirsin.

Veya direkt peerless assasin alıp yan camı açık kullanırsın olur biter.

Son düzenleme:
Yani bu kasa yapısı gereği hava soğutmalarla yan kapak açık olmadığı sürece pek efektif çalışamayacaktır.

Ön tarafa 2 tane 14cm kaliteli fanla güzel bir hava akışı elde edilebilir ancak o da o kadar olacaktır.

U12a yerine peerless assasin fazla bile gelecektir çok farklı değerler vermiyorlar.

Hani bu kasaya yapabileceğin 3 farklı şey var.

1.'si ekran kartı fazla ısınmaz zaten birazdan feda ederek arka ve üstten içeri hava alıp ön taraftan dışarı hava atarsın. Doğal olarak soğutucunun fanlarını da ters bir şekilde montajlarsın.

2.'si ise önce iki adet 14cm fan alman olur. NZXT aer p 14 veya 2.el Akasa Viper 14, Arctic P14 vb fanlardan alıp takmak.

3.'sü ise paraya kıyıp LF280 veya başka bir 280M soğutma alıp ön kısma takmak olacaktır.

Bana soracak olursan 2. seçenek genel anlamda hem ekonomik hem de daha mantıklı olur. Ancak dersen sıvı soğutmanın görüntüsünü seviyorum arada oynayacak 3-4 dereceyi istiyorum 280mm bir soğutucu alabilirsin.

Veya direkt peerless assasin alıp yan camı açık kullanırsın olur biter.

Tamamdır ama bir ikişey daha sormak istiyorum.

Arctic Liquid Freezer II 280 işlemci sıvı soğutucu mu?​

Yoksa.

NZXT Kraken 240'mı?​

Arada 1000 TL oynuyor.
Benim kasa NZXT diye bunu alasım geldi.
Bir de acaba diyorum tek fanlı sıvı soğutma alıp tepe fanı ile mi değişsem.

@Shuichi Tatsuo

Son düzenleme:
Performans açısından LF280 daha performanslı olacaktır.

Tek fan sıvı soğutmaya para verme git yukarıdaki peerless assasini al daha iyi sıcaklıklar alırsın.

Sıvı soğutma her zaman daha performanslı demek değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı