NZXT Kraken Elite 360 mm ısınıyor

Hocam işlemciden pahalı işlemci soğutucu biraz garip geldi.

1690644533649.png

Ben 7600 işlemcim için bunu aldım.
Çoğu sıvı soğutucudan iyi.

Pahalı olması iyi olacağı anlamına gelmiyor.

Hocam işlemciden pahalı işlemci soğutucu biraz garip geldi.

Eki Görüntüle 1881572

Ben 7600 işlemcim için bunu aldım.
Çoğu sıvı soğutucudan iyi.

Pahalı olması iyi olacağı anlamına gelmiyor.

Olay pahalı olması değil. İncelediğim yerlerde böyle bir sorun yok. Termal macun böyle kalıyor soğutucu üzerinde. Dümdüz çıkarıyorum bu arada.

Dosya Ekleri

• IMG20230729183310.jpg
    IMG20230729183310.jpg
    157,4 KB · Görüntüleme: 65
Demek istediğim şu 10k soğutucuya vereceğinize işlemciyi daha üst model alabilirdiniz.
Benim aldığım gibi 2K'ya da 10K'lık sıvı soğutucuların verdiği performansı veren bir soğutucu alırdınız.

Ya da söylediğim gibi voltaj düşürüp %1 FPS kaybı ile 500 FPS yerine 495 FPS alırdınız buz gibi kullanırdınız.

Yani yanlış alımlar olmuş benim gözümde.

Demek istediğim şu 10k soğutucuya vereceğinize işlemciyi daha üst model alabilirdiniz.
Benim aldığım gibi 2K'ya da 10K'lık sıvı soğutucuların verdiği performansı veren bir soğutucu alırdınız.

Ya da söylediğim gibi voltaj düşürüp %1 FPS kaybı ile 500 FPS yerine 495 FPS alırdınız buz gibi kullanırdınız.

Yani yanlış alımlar olmuş benim gözümde.

İşlemci hediye geldi çünkü, işlemciye gerek duymadım. İleride upgrade edilebilecek bir şey soğutucuyu alacağım, yıllarca kalacak sonuçta almışken LCD panelli istediğim bir şeyi almış bulundum yardımdan çok eleştiri yaptınız biraz.

İşlemci hediye geldi çünkü, işlemciye gerek duymadım. İleride upgrade edilebilecek bir şey soğutucuyu alacağım, yıllarca kalacak sonuçta almışken LCD panelli istediğim bir şeyi almış bulundum yardımdan çok eleştiri yaptınız biraz.
Anladım.

Dediğim gibi başka bir soğutucu ile voltaj düşürerek sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya da bu videoda ki adımları izleyerek 105W çeken işlemcinizde woltajı azaltarak %1 FPS kaybı yani 400 FPS yerine 396 FPS alacağız işlemi yaparak ciddi bir sıcaklık düşüşü görürsünüz.

(Bunu genelde stok soğutucu ile kullananlara öneriyorum ki o soğutucuya o kadar para bayılıp böyle bir şey yapmanızda absürt olur.)

Ben de yeni DDR5 sistem diziyorum.

7600 tercih ettim 65W olduğu için ve zaten 7600X ile aynı FPS'leri veriyor.
Isınma sorunu da yok.

O LCD olaylarına takılmayın ilk günler güzel gözüküyor sonra kasaya bakmıyorsunuz bile.

Sıvı soğutma ile Max 60 olsun yükteyken imkansız onunla alakası yok dediğiniz şey doğru ama arkadaşın sorunu farklı kasa hava akışıda zayıf olabilir ya da daha ciddi sorunlar olabilir.

Sıvı soğutma ile Max 60 olsun yükteyken imkansız onunla alakası yok dediğiniz şey doğru ama arkadaşın sorunu farklı kasa hava akışıda zayıf olabilir ya da daha ciddi sorunlar olabilir.

Video'da 06.06'ya bakarsanız render testlerinde gördüğü 95+ dereceleri inceleyebilirsin.
Recep Baltaş bunu uzay sistem şekilde test ediyor hava akışı en üst düzeyde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı