NZXT Kraken X72 ile ekran kartı soğutma

JiggLyPuffs

Centipat
Örnek veriyorum 2080 Ti aldık. Bir tane de NZXT Kraken X72 aldık. Ekran kartına sıvı soğutma bloğunu taktık. Bu X72'nin pompadan çıkışı tekrar radyatöre değil de ekran kartına gönderdik. Oradan boru ekleyerek araya rezervuar koyaraktan tekrardan radyatöre gönderdik.
Bu şekilde X72'nin pompası devirdaim yaptıracak su miktarınıda rezervuardan tamamlamış olacağız.
Bu sistem çalışır mı? Çalışırsa sağlıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmanın borusunu çıkış noktasından tekrar giriş noktasına takmaktaki amaç nedir? Ekran kartını yakmak için daha kolay yöntemler var...

Boruya nasıl ekleme yapacaksın? T ekleyerek mi? Ekledin diyelim, basınç nasıl o boruya gidecek devir daimi tekrar pompa içine yaptıktan sonra?

Bu sistem çalışır mı?
  • Bu saçma sistem çalışmaz.
Çalışırsa sağlıklı olur mu?
  • Olmaz. Sıccak suyu tekrar pompaya göndermek mantıksız. Doğrudan radyatöre göndersen anlarım.
Ekran kartına sıvı sığutma mı istiyorsun? Ekran kartına özel sıvı soğutma düzeneği al.

Sıvı soğutmanın borusunu çıkış noktasından tekrar giriş noktasına takmaktaki amaç nedir? Ekran kartını yakmak için daha kolay yöntemler var...

Boruya nasıl ekleme yapacaksın? T ekleyerek mi? Ekledin diyelim, basınç nasıl o boruya gidecek devir daimi tekrar pompa içine yaptıktan sonra?

Bu sistem çalışır mı?
  • Bu saçma sistem çalışmaz.
Çalışırsa sağlıklı olur mu?
  • Olmaz. Sıccak suyu tekrar pompaya göndermek mantıksız. Doğrudan radyatöre göndersen anlarım.
Ekran kartına sıvı sığutma mı istiyorsun? Ekran kartına özel sıvı soğutma düzeneği al.
Hayır tam anlatamadım galiba. Radyatör ile pompa arasında gidip gelen 2 boru var değilmi. Pompadan giden su radyatöre değilde bloktan geçecek, bloktan radyatöre gidecek.

Rog Ryuo 120 mm ile Kraken X72 360 mm sıvı soğutucunun pompalarını yer değiştirdim.
Amacım Asus sistemime uymayan NZXT yerine Asus OLED ekranlı pompayı sıvı soğutucuma kazandırmaktı.
Başarılı da oldu sayılır. (Asusun yazılım sorunlarını hesaba katmazsak.)

Ben Kraken soğutucunun hortumunu radyatöre giriş kısmından çıkardım.

Biraz sert bir şekilde yavaş yavaş çekersen çıkıyor.

İçerisinde saydam su renginde radyatör sıvısı var. Eğer bu işe kalkışırsan bu sıvıyı bir kaba doldur.

Bu sıvının acı bir tadı var. Bazik sanırım. Bakteri oluşumunu ve korozyonu engellemek için saf suya katkı maddeleri eklenmiş.

NZXT Kraken X72'nin pompası çok kuvvetli. Asus Ryuo 120 mm sıvı soğutucunun pompası 360 mm radyatöre rahatlıkla yetiyor. Kraken 360'ın pompası da GPU bloğuna ve radyatöre rahatlıkla yeter. Su yolu uzayacağı için biraz daha sıvı enjekte etmen gerekir. Radyatörden çıkan sıvının yarısı kadar koysan kafi gelir.

Ama bu işe girişirsen sıvıyı koyduktan sonra pompayı çalıştırdığında bir miktar sıvıyı da pompa içine aldığı için yeniden sıvı enjekte etmen gerekecek.
Kapalı sistem olduğu için de yine hortumu söküp şırınga vs ile sıvı ekleyeceksin veya GPU girişine vana vs gibi bir şey ekleyip buradan ekleyeceksin ayrıca bu işlemleri yaparken hava yaptırmamaya da dikkat edeceksin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı