NZXT Kraken X73 ile R9 3900X yükte 75 derece oluyor

abaayyy

Kilopat
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
142
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğr.
RAM
G.Skill F4-3600C16-18GTZNC DDR4 CL=16 3600 MHz
Ekran kartı
GeForce GT 1030
Anakart
Asus Rog Strix X570-E Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 9 3900X
Merhaba arkadaşlar, ASUS X570-E Gaming anakart, Ryzen 9 3900X işlemcim var. NZXT Kraken X73 sıvı soğutucu satın aldım. Soğutmada problem yaşıyorum. Boşta 52 derecede çalışıyor. Yükse 75 dereceyi gördü. Pompa sürekli tam devirde çalışıyor. CPU 75 dereceyi gördüğünde radyatör içerisindeki sıvı en fazla 32 dereceyi gördü. Radyatör sıvısı ısınmıyor ama işlemci de soğumuyor. Pompa 3'lü braket kablolarından üzerinde NZXT yazan ve RGB kablosu olduğunu düşündüğüm kablo hariç hepsini taktim. Bu kablonun ekran resmini paylaşıyorum. Anakartımda bu kabloyu takabileceğim bir giriş yok. Soğutma konusunda yardımcı olur musunuz?

Bağlantı
  • Sıvı soğutma Pompası: AIO_PUMP
  • Sıvı Soğutma Fanları: CPU_FAN
  • Pompa SATA güç Kablosunu: Güç Kaynağı SATA Portu
  • Micro-USB Kablo: USB 2.0 konnektör
  • Pompa 3'lü Braket Kablo 4 pinli: Anakartta uygun yuva yok. Bu yüzden takmadım. RGB kablosu olduğunu tahmin ediyorum.

Not: CAM yazılımında fanların hızını göremiyorum.
Not2: NZXT Kraken X 73 RGB'siz modeldir.
 

Dosya Ekleri

  • sıcaklık.jpeg
    sıcaklık.jpeg
    87,4 KB · Görüntüleme: 105
  • kablo 1.png
    kablo 1.png
    167,9 KB · Görüntüleme: 110
  • kablo2.jpeg
    kablo2.jpeg
    71,5 KB · Görüntüleme: 110
Pompa cpu nun üstünde de mi , yoksa radyatör de mi ? ( cpu ya yanlış montaj ram a doğru sağ da durmalı seninkini üste dönük, radyatör üst e değil önde olmalı yer değişikliginde fan yönleri de değişmeli )
5900x boş ta 38 derece 1200 pompa devir 70 derece full yük pompa devir 2700
Gigabyte aorus 280mm ile
Ryzen master çekirdek park ile full yük de 48 derece .
Pompa CPU 'nun üstünde, bildiğim tüm hazır sıvı soğutmalarda da bu şekilde zaten. Radyatör üstte, Radyatörü öne aldığım zaman nasıl bir değişiklik olacak onu anlayamadım. Oda farklı bir montaj şekli sadece. Radyatörü öne alıp fanları ters çevirirsem sıcak hava kasanın içine dolar. Biraz daha açık anlatabilir misiniz? Montajda bir hata olmadığını düşünmüyorum.
Hocam soğutma modu default yaptığınızda sonuç çok değişiyor mu?
Maalesef değişmiyor. Hatta pompa hızını arttırıp azaltınca da sistem boşta iken çok bir değişiklik olmuyor.
 

Dosya Ekleri

  • kasa.jpeg
    kasa.jpeg
    78,8 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Hocam siz pompa hortum girişlerini nasıl çapraz yapabildiniz? @abaayyy
Hortumların en rahat pozisyonu o şekildeydi. Belleklere de temas etmiyor.
Ben sana anlatınca ya kadar yazım yanlışın dan bana yerim foto ekledim buna göre düşün.
Eki Görüntüle 1301196
Aman dikkat edin. Aslında siz de eski üyeymişsiniz, tecrübe etmişsinizdir. Ben normalde çok dikkat ederim ama maalesef technopat.net bu konuda fazla hassas. Bazen üyelere yardım edebilecek iken sırf şimdi saçma sapan bir şeyden ban yerim diye yazmadığım oluyor. Sonuçta insanız, klavyede farklı bir tuşa basarsam yanlışlıkla diye çok yazmadığım oluyor. En çok zorlandığım şey ise bilgisayar donanımlarının çoğu Türkçe değil. Bunları yazıp ban yemektense yazamıyorum. Mesela bu konuya Çağan ÇELİK Bey'i etiketlemek istiyorum ama ban yerim diye yazmıyorum. Ban yemek benim için çok sinir bozucu. Eskiden ban süreleri çok uzundu, şimdi kısaldı galiba.
 
Son düzenleme:
Hortumların en rahat pozisyonu o şekildeydi. Belleklere de temas etmiyor.

Aman dikkat edin. Aslında siz de eski üyeymişsiniz, tecrübe etmişsinizdir. Ben normalde çok dikkat ederim ama maalesef technopat.net bu konuda fazla hassas. Bazen üyelere yardım edebilecek iken sırf şimdi saçma sapan bir şeyden ban yerim diye yazmadığım oluyor. Sonuçta insanız, klavyede farklı bir tuşa basarsam yanlışlıkla diye çok yazmadığım oluyor. En çok zorlandığım şey ise bilgisayar donanımlarının çoğu Türkçe değil. Bunları yazıp ban yemektense yazamıyorum. Mesela bu konuya çağan çelik Bey'i etiketlemek istiyorum ama ban yerim diye yazmıyorum. Ban yemek benim için çok sinir bozucu. Eskiden ban süreleri çok uzundu, şimdi kısaldı galiba.

Hocam merhaba ekran kartınız nedir? İşlemciniz üst seviye bir işlemci olduğu için ısınıyor gayet normal bir şey Ryzen 9.nesil için yani sorun etmenize gerek yok bu arada X73'ü performance modunda mı çalıştırıyorsunuz yoksa otomatik modda mı ona göre de değişebilir sıcaklık değerleri :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı