Çözüldü O.C.C.T. testinde XFX RX 5700XT hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan1071

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 6 aydır sorunsuz bir şekilde XFX RX 5700XT ekran kartı kullanıyorum. Ancak son 1 aydır sebebini bulamadığım bir şekilde PC kendini resetliyor. Hafif kullanımlarda olmuyor ancak yük altına girince oluyor. Ayrıca yaptığım testlerle gözlemlediğim bir konu da şu ki her yük altına girişinde de yapmıyor. Sıcaklık değerleri normal yani fazla ısındığından dolayı olmuyor bu resetleme işi. O.C.C.T. ile yaptığım testlerde, CPU + RAM, PSU ve diğerleri bir hata vermedi fakat GPU'da hata veriyor. 8. dakikada hata alıyorum ama ne hatası neyle ilgili vs belirtilmemiş. Ayrıca olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası görünüyor PC kendini resetlediği zaman. Yardımcı olabilecek var mı? Konuyu GPU altında açmamın sebebi O.C.C.T. programının GPU testinde hata göstermesi.

1746004307743.png

Ryzen 5 5500.
Gigabyte B450M S2H.
Hikvision 3200MHz 16 GB CL16.
Inca 650W 80+ PSU.
XFX RX 5700XT.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir PSU ile deneyin bulabilirseniz. FurMark ve unigine valley ile de bir test edin isterseniz ekran kartını.
Farklı bir PSU ile deneyin bulabilirseniz. FurMark ve unigine valley ile de bir test edin isterseniz ekran kartını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Furmak ve Unigine Valley'de herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum. Yalnızca O.C.C.T. hata veriyor GPU için. Bunun dışında yaklaşık 1 saattir yük altında herhangi bir yeniden başlatma olmadı. Başka bi PSU ile de deneyeceğim.

Furmak ve Unigine Valley'de herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum. Yalnızca O.C.C.T. hata veriyor GPU için. Bunun dışında yaklaşık 1 saattir yük altında herhangi bir yeniden başlatma olmadı. Başka bi PSU ile de deneyeceğim.
Ekran kartımda undervolt, vram overclock ve underclock yapmıştım o yüzden olma ihtimali var mı?
1746010232333.png

Belki 6 aydır bu şekilde kullanıyordum bu yüzden olacağını ben pek sanmıyorum açıkçası.

Furmak ve unigine Valley'de herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum. Yalnızca O.C.C.t. Hata veriyor GPU için. Bunun dışında yaklaşık 1 saattir yük altında herhangi bir yeniden başlatma olmadı. Başka bir PSU ile de deneyeceğim.

Ekran kartımda undervolt, VRAM overclock ve underclock yapmıştım o yüzden olma ihtimali var mı?
Eki Görüntüle 2481131

Belki 6 aydır bu şekilde kullanıyordum bu yüzden olacağını ben pek sanmıyorum açıkçası.

Farklı PSU denemeden önce ekran kartını varsayılan ayarlarda test edin. Reset attığı için PSU da olağan şüpheli ama öncelikle ekran kartını varsayılan ayarlara alıp bir bakın ne olacak diye.

Farklı PSU denemeden önce ekran kartını varsayılan ayarlarda test edin. Reset attığı için PSU da olağan şüpheli ama öncelikle ekran kartını varsayılan ayarlara alıp bir bakın ne olacak diye.
Default ayarlarda test edemem çünkü underclock yapılmışken bile testte 102 dereceye ulaşıyor kart. Default ayarlarda herhalde fazla ısınıp resetler.

Default ayarlarda test edemem çünkü underclock yapılmışken bile testte 102 dereceye ulaşıyor kart. Default ayarlarda herhalde fazla ısınıp resetler.
Stok halde o sıcaklıklar normal değil. Bakım gerekiyor belli ki. Garanti bittiyse termal macun ve termal pad yenilemesi yapın ya da bilen birine yaptırın.

Stok halde o sıcaklıklar normal değil. Bakım gerekiyor belli ki. Garanti bittiyse termal macun ve termal pad yenilemesi yapın ya da bilen birine yaptırın.
Aslında biraz normal gibi çünkü default olarak yüksek voltajla çıkıyor. Yani 130 mv daha düşük verince de herhangi bir performans düşüşü olmadan aynı kapasitede çalışıyor. Bu arada sanırım sorun çözüldü, yeni PSU'da birkaç saat yük altına aldım, reset atmadı. Muhtemelen önceki PSU ile ilgiliydi.

Bu arada ekran kartına +%50 verip 2000 MHz 1030mV vermek ekran kartına undervolt yapmak demek değildir. Kartın gücünü TDP'nin üzerine + %50 artırıp frekans ve voltaj girmekten başka bir işe yaramaz. Siz bu şekilde ekran kartının güç tüketimini direkt olarak %50 artırıp voltaj düşürüp undervolt yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçek öyle değil. FurMark 0xmsaa 1080p testine girin çekilen güç tüketimine bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gereksiz yere 2-3 FPS için kart fazladan oyun ve uygulamaya göre %50 güç çekiyor.

Yukarıdaki konuları incelemeni öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı