Obez mi oluyorum?

Yemediğim zaman günde 20 bin adım atmayı kafaya takmıştım yapıyordum sürekli, spora üşenen birisi değilim sadece takıntım var işte.
Türkiye'deki genel sorun bu biraz. Bu tarz dayanaksız mitlere çok takılmamız. 20 bin sporcu bir birey için bile çok fazla. 10 bin yeterli olacaktır. Dizlerinde yada bileklerinde ağrı oluyorsa zorlamana da gerek yok. Ben yediklerini kontrol edip etmemek biraz psikolojik. Kendine vakit öldürmelik hobiler edinebilirsin. (Müzik,Oyun,Film,Dizi vs Anime) Gerçekten emin ol bunlarla vakit geçirirken Gereğinden fazla yiyecek tüketmezsin.
 
ha 2 kilo verdim zargana gibiyim de zaten öyleyim kilom 57 boy 180

1693574579269.png


Ölümden hiç korkmuyorum ama bundan çok korkuyorum. Hormonlarım dengesiz ergenliğe 3. sınıfta girdim, ortaokula kadar hafifin üstü kilolu bir çocuk oldum. O yaşta vermek kolaydı bisiklet sayesinde verdim. Aslında kilom gayet iyiydi ama lisenin başında yeme bozukluğum başladı yemek yemeyi reddettim. İnternette gördüğüm kızları çok kıskandım. Artık bayılmalarım, güneşin yanında otursam bile üşümelerim başlamıştı. Tansiyonum zaten genel olarak düşüktü, öğünlerimi atladım. Reglken durum daha beter oluyordu -hala regl olduğum zamanlar bayılıyorum.- açık liseye geçince bir anda aniden daha da zayıfladım üzüldüğüm için. Sonra evde dura dura yeme bozukluğumun başındaki "yerinde" olan kiloma döndüm.

Ağustos başında anneannemin yanında kalmaya gittik, bir hafta önce döndüm. Kadın bize saat başı yemek yediriyor ya rabbim. Benim AN0reksi çanları da arada bir çınlıyor zaten her gece yatmadan ağladım yediğim için. Yemek istemiyorum deme şansınız 0 anneannemin yanında. Yemeyince çok kızıyor. Malum işte durum böyle olunca Çanakkale'ye geldim baktım 70 kilo olmuşum. (bunu yazarken ağladım) boyum 168 cm. Kilo vermenin yolları için değil de kaygı duyduğum için yazdım içimi dökmek istedim sadece. Teşekkürler.

Okullar başlayınca verilsin zaten kim kilo alabilir ki o dönem 😒
 
Ölümden hiç korkmuyorum ama bundan çok korkuyorum. Hormonlarım dengesiz ergenliğe 3. sınıfta girdim, ortaokula kadar hafifin üstü kilolu bir çocuk oldum. O yaşta vermek kolaydı bisiklet sayesinde verdim. Aslında kilom gayet iyiydi ama lisenin başında yeme bozukluğum başladı yemek yemeyi reddettim. İnternette gördüğüm kızları çok kıskandım. Artık bayılmalarım, güneşin yanında otursam bile üşümelerim başlamıştı. Tansiyonum zaten genel olarak düşüktü, öğünlerimi atladım. Reglken durum daha beter oluyordu -hala regl olduğum zamanlar bayılıyorum.- Açık liseye geçince bir anda aniden daha da zayıfladım üzüldüğüm için. Sonra evde dura dura yeme bozukluğumun başındaki "yerinde" olan kiloma döndüm.

Ağustos başında anneannemin yanında kalmaya gittik, bir hafta önce döndüm. Kadın bize saat başı yemek yediriyor ya Rabbim. Benim an0reksi çanları da arada bir çınlıyor zaten her gece yatmadan ağladım yediğim için. Yemek istemiyorum deme şansınız 0 anneannemin yanında. Yemeyince çok kızıyor. Malum işte durum böyle olunca Çanakkale'ye geldim baktım 70 kilo olmuşum. (bunu yazarken ağladım) Boyum 168 cm. Kilo vermenin yolları için değil de kaygı duyduğum için yazdım içimi dökmek istedim sadece. Teşekkürler.
Beden Kitle İndeksi diğer adıyla vücut kitle indeksi sonuçlarına göre öğrenebilirsin.

Matematiksel olarak örnek:
Boyunuzun 1 metre 70 cm olduğunu varsayalım. Bu metre cinsinden 1,7 m. demektir. Bu sayının karesi, 1,7 X 1,7= 2.89 olur.Kilonuz 70 kg ise, bunu 2,89'a böldüğünüzde, sonuç 25 çıkar. Demek ki vücut kitle indeksi (VKİ) 25'dir. Yani Fazla Kilolu

0 - 18,4:
Zayıf
Uzunluğunuza göre uygun ağırlıkta olmadığınızı, zayıf olduğunuzu gösterir. Zayıflık, bazı hastalıklar için risk oluşturan ve istenmeyen bir durumdur. Boyunuza uygun ağırlığa erişmeniz için yeterli ve dengeli beslenmeli, beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmeye özen göstermelisiniz.
18,5 - 24,9: Normal
Uzunluğunuza göre uygun ağırlıkta olduğunuzu gösterir. Yeterli ve dengeli beslenerek ve düzenli fiziksel aktivite yaparak bu ağırlığınızı korumaya özen gösteriniz.
25,0 - 29,9: Fazla Kilolu
Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu gösterir. Fazla kilolu olma durumu gerekli önlemler alınmadığı takdirde pek çok hastalık için risk faktörü olan obeziteye (şişmanlık) yol açar.
30,0 - 34,9: Şişman (Obez) - I. Sınıf
Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.
35,0 - 44,9: Şişman (Obez) - II. Sınıf
Uzunluğunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.
45,0 ve üstü: Aşırı Şişman (Aşırı Obez) - III. Sınıf
Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.
 

Geri
Yukarı