Obeziteli bireyin askere gitmemesi mantıklı mı?

6 ay patates soyacağıma parasını verir devletime maddi olarak yararım olmuş olur. Devletin patates soyacak kişiye değil paraya ihtiyacı var.

Bak bak devletini düşünen adama bak. Gideceksin ben 6 ay yapıyorsam. Senin paran var diye yapmayacaksın diye bir şey yok ben 6 ay patates soyuyorsam sende 6 ay patates soyucaksın aynı milletin çocuğu değil miyiz? Paran var diye ayrı gayrı yok.

Bak bak devletini düşünen adama bak. Gideceksin ben 6 ay yapıyorsam. Senin paran var diye yapmayacaksın diye bir şey yok ben 6 ay patates soyuyorsam sende 6 ay patates soyucaksın aynı milletin çocuğu değil miyiz? Paran var diye ayrı gayrı yok.

Gören de sanır ki gönüllü olarak gitmiş :D zorla yapılan askerliği bana burada başarıymış, vatana hizmetmiş gibi satmaya çalışmayın komik oluyor :D

Ben kendimi bildim bileli ortak okuldan itibaren obez sayılabilecek seviyelerdeydim. Sizin hayvan gibi dediğiniz şekildeyim. Liseye hatta üniversiteye kadar çok bir şey hissetmedim. 7-8 ay sonra da askerlik olayı var. Kilodan dolayı çürük alıcam büyük ihtimal.

Ama değer mi değmez mi bilemiyorum. Benim askerlik için yaptığım bir şey değildi. Son bir kaç yıldır bel ağrılarım olmaya başladı. Yani hem sağlığından olabilirsin hemde hızlı kilo veremeyen biriysen bu kiloların kalıcı olabilir sarkma vs de olabilir.

2-3 yıl önce olsak öde 15k 20k gitme derdim. Ama şu seviye de bedelliyi ödeyemeyiz en temizi kilo muhabbeti gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı