OBP ile alan Anadolu lisesine gidilir mi?

Hocam öncelikle yazım kurallarına dikkat ederseniz sevinirim, madem dil istiyorsunuz önce Türkçeyi iyi bilmek gerek :)

2. olarak üniversitede ne yapacağını şu an düşünmek zorunda değilsin. Sadece istediğin mesleğe karar ver. Dil üzerinden gitmek istiyorsan seç Anadolu lisesini git oku. 11 ve 12. sınıfta dil bölümü olursa okursun, olmazsa evde kendin çalışırsın. Zaten kimse üniversite sınavını okulun verdiği derslerle kazanmıyor. İş sizin evde kafayı vurup ders çalışmanızla bitiyor.
Hocam yazım konusunda kusra bakmayın internet son 7 saatir yok kendi mobil verimde çok az olabildğince hızlı yazıyorum normalde dikkat ederim

Çevremdeki insanlar şimdiden karar vermiş o yüzden bi gerginlik var üstümde üniversite konusunda

100. yıl'dan otobüs gidiyor diye biliyorum Konyaaltı'ya ama siz bilirsiniz hocam gazi de iyidir.
Zaman göstericek tercih günü kararlaştırırım artık sizde sağolun hocam

Hocam yazım konusunda kusra bakmayın internet son 7 saattir yok kendi mobil verimde çok az olabildğince hızlı yazıyorum normalde dikkat ederim

Çevremdeki insanlar şimdiden karar vermiş o yüzden bir gerginlik var üstümde üniversite konusunda

Önce liseye gidin, dersleri sıkı tutun. 9. sınıf bittikten sonra yavaş yavaş düşünmeye başlarsınız.

Bakın, üniversite tercih edebilmek için puan gerek, puan için de ders gerek. Zaten notlarınız iyi olduktan sonra istediğiniz üniversiteyi seçersiniz. İstediğiniz şehir, bölüm, üniversite kararı size kalır.

Dersleriniz iyi olmazsa üniversiteyi siz değil puanınız belirler, bu da iç açıcı olmaz.

O yüzden önce şu LGS'yi atlatın, ardından okula başlayın, ilk seneden kendinizi sıkı tutun. Tabii sosyal hayatınızı ihmal etmeyin. Öyle sınavlardan 100 almanıza falan da gerek yok. Kaba taslak 70'i geçseniz bile yeterli, en azından temeliniz olur. Ardından 10. sınıf olduktan sonra yavaş yavaş üniversite'yi düşünürsünüz, bölüm düşünürsünüz, bu süreç zarfında zaten 10. sınıf biter.

10. sınıf bittikten sonra yaz tatilinde yavaştan YKS çalışmaya başlarsınız (o dönem YKS sistemi değişmezse) geçmiş 2 yılın tekrarını yapar ve 11. sınıfa geçersiniz. 11. sınıfa geçerken dil sınıfı açılırsa onu seçersiniz, açılmazsa keyfinize göre sayısal/eşit ağırlık/sözel arasında tercih yaparsınız. Artık burası size kalıyor.

11 ve 12. sınıfta mümkün mertebe tek odağınız ders olsun. Biliyorum 2 sene ders mi çalışılır diyebilirsiniz ama yaşıtlarınız gezerken siz onları geçmiş olacaksınız. 11. sınıf dersleriyle bile ağır geçiyor zaten.

Kısaca hedefiniz belli, puanınız yüksek olsun gerisi kolay.

Önce liseye gidin, dersleri sıkı tutun. 9. sınıf bittikten sonra yavaş yavaş düşünmeye başlarsınız.

Bakın, üniversite tercih edebilmek için puan gerek, puan için de ders gerek. Zaten notlarınız iyi olduktan sonra istediğiniz üniversiteyi seçersiniz. İstediğiniz şehir, bölüm, üniversite kararı size kalır.

Dersleriniz iyi olmazsa üniversiteyi siz değil puanınız belirler, bu da iç açıcı olmaz.

O yüzden önce şu LGS'yi atlatın, ardından okula başlayın, ilk seneden kendinizi sıkı tutun. Tabii sosyal hayatınızı ihmal etmeyin. Öyle sınavlardan 100 almanıza falan da gerek yok. Kaba taslak 70'i geçseniz bile yeterli, en azından temeliniz olur. Ardından 10. sınıf olduktan sonra yavaş yavaş üniversite'yi düşünürsünüz, bölüm düşünürsünüz, bu süreç zarfında zaten 10. sınıf biter.

10. sınıf bittikten sonra yaz tatilinde yavaştan YKS çalışmaya başlarsınız (o dönem YKS sistemi değişmezse) geçmiş 2 yılın tekrarını yapar ve 11. sınıfa geçersiniz. 11. sınıfa geçerken dil sınıfı açılırsa onu seçersiniz, açılmazsa keyfinize göre sayısal/eşit ağırlık/sözel arasında tercih yaparsınız. Artık burası size kalıyor.

11 ve 12. sınıfta mümkün mertebe tek odağınız ders olsun. Biliyorum 2 sene ders mi çalışılır diyebilirsiniz ama yaşıtlarınız gezerken siz onları geçmiş olacaksınız. 11. sınıf dersleriyle bile ağır geçiyor zaten.

Kısaca hedefiniz belli, puanınız yüksek olsun gerisi kolay.

Hocam öncelikle sağ olun dediğiniz gibi yapacağım fakat aklımda bir soru var günümüzde yapay zeka çok hızlı bir gelişime girdi otomatik çeviri gibi yeni özellikler kazanmaya başladı sizce bu sebepten dilcilerin meslekleri kötü yönde etkilenebilir mi? Ben mezun olana kadar hala dil öğrenmenin veya çevirmenlik yapmanın bir anlamı kalır mı ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı