OBP ile alan lise mi yoksa LGS ile alan mı tercih edilmeli?

Neaver

Centipat
Daha fazla  
LGS'ye bu sene girdim.
İstediğim liselerin birisi 93 OBP ile alıyor, diğeri ise 409 puanla alıyor ve yüzdeliği 13.65 hangisini tercih etmeliyim?

LGS'ye bu sene girdim.
İstediğim liselerin birisi 93 OBP ile alıyor, diğeri ise 409 puanla alıyor ve yüzdeliği 13.65 hangisini tercih etmeliyim?
Hocam ikisi belli olmaz yani okula bağlıdır ama genel olarak obp ile alan okullarda böyle serseri grupları daha çok olabilir benim oturduğum ilde öyle olabilir yinede araştırmakta fayda var

LGS'ye bu sene girdim.

Buna biz karar veremeyiz, herşey sana bağlı, altta yazacağım metni okumanı tavsiye ederim böylece karar vermen kolaylaşabilir.

hangi liseyi tercih etmelisiniz?​

• akademik hedefler: Hangi okulun akademik programı sizin hedeflerinize daha uygun? Her iki okulun da sunduğu ders programlarını ve olanakları karşılaştırın.
  • üniversite hazırlığı: Hangi okulun mezunları üniversite sınavlarında daha başarılı oluyor? Üniversiteye girişte hangi okulun daha iyi bir temel sağlayacağını düşünüyorsunuz?
  • kişisel ilgi alanları: Hangi okul sizin kişisel ilgi alanlarınıza daha uygun? Örneğin, belirli bir spor veya sanat dalına ilgi duyuyorsanız, bu alanlarda daha iyi olan okulu tercih edebilirsiniz.
  • okulun konumu: Okulun evinize yakınlığı ve ulaşım imkanları da önemli bir faktör olabilir.
  • okulun genel ortamı: Okulun sosyal ortamı, öğretmenlerin yaklaşımı, okulun sunduğu sosyal aktiviteler gibi faktörler de kararınızı etkileyebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı