OBP saçma mı?

Obp'den ziyade sistemin saçmalığına bakmak lazım. Bence Obp olayı takılacak son şey. Adam sayısalcı ben ne yaparsam yapayım dilde benim önüme geçiyor. Örnek vereyim adam 35 net yapıyor matematikten çünkü sayısalcı. Dilden benden 10 20 yanlış fazla yapıyor ama matematik adamı öyle bir öne atıyor ki ingilizcesi benden kötü olmasına rağmen benim giremediğim okullara giriyorlar. Sözel'de de aynı mevzu var.

Her sınavı devlet hazırlasa bu sefer de soruları çalıyorlar, özel okullarda öğretmenlerle öğrenciler soruları birlikte çözüyor gibi bahaneler söylenecek. Çalışmak, çalışmak, çalışmak başka yolu yok.

Haklısınız ama en azından sınav zorluğu farklı adillik yok sözlüler bol bol veriliyor gibi bahaneler ortadan aklkmış olurdu. Ben son 8 ay kadar çalıştım 240k yaptım çalışıp çalışmamak benim kararımdı ki çalışsam OBP m 85 değil 95'te olabilirdi insanın kendi için ne yapabileceğiyle ilgili bir durum.

%4'lük dilimden alan bir okuldan mezun oldum ve 85 üzerinde OBP'ye sahip insan sayısı 10'u geçmezdi. Tabi düşük okuldan yüksek OBP ile mezun olup kaymağını yiyenler için hayat güzel.
%50'lik okula geçip 99.99 OBP yapabilirdiniz kimse sizi zincirle o okula bağlamamıştı ama o okulun kaliteli eğitimi sayesinde iyi bir TYT-AYT puanı yaptınız diye düşünüyorum ha diyorsanız eğitimi de kötüydü hemde sınavları zordu adama sorarlar niye o okulda kaldınız diye...

Haklısınız ama en azından sınav zorluğu farklı adillik yok sözlüler bol bol veriliyor gibi bahaneler ortadan aklkmış olurdu. Ben son 8 ay kadar çalıştım 240k yaptım çalışıp çalışmamak benim kararımdı ki çalışsam OBP m 85 değil 95'te olabilirdi insanın kendi için ne yapabileceğiyle ilgili bir durum.
Herkes kendi tarafından düşünüyorlar bir de öğretmen tarafından düşünelim. Sınavı MEB yolluyor, sözlüler kaldırıldı. Sınıftaki öğrenciler neden öğretmeni dinlesin ? Neden derste uslu dursun ?

OBP'den ziyade sistemin saçmalığına bakmak lazım. Bence OBP olayı takılacak son şey. Adam sayısalcı ben ne yaparsam yapayım dilde benim önüme geçiyor. Örnek vereyim adam 35 net yapıyor matematikten çünkü sayısalcı. Dilden benden 10 20 yanlış fazla yapıyor ama matematik adamı öyle bir öne atıyor ki İngilizcesi benden kötü olmasına rağmen benim giremediğim okullara giriyorlar. Sözel'de de aynı mevzu var.

Hocam katsayıları aynı oradaki durum soruyu kaç kişinin yapabildiğine göre değişkenlik gösteriyor. Dil kolay olduğu için herkes yapıyor yani daha az puan veriyor ama matematiği herkes yapamıyor puanı artıyor böylece ve bu son derece adil bir durum.

Hocam 69 ortalama yapmışsın yani teşekkür belgesi bile gelmemiş ortalamaya baktığında çok başarılı bir öğrenci olduğunu düşünmüyorum senin de illa kendine göre başarılı olduğun yerler vardır ama şikayet etmek yerine ikisini aynı anda (senin tabirle gençlik ve akademik hayat) götürenlere saygı duyup örnek alsan olmaz mı?
Onlara saygı duyuyorum zaten dediğim konu şu eğer ki ikisini birlikte götürüyorsa zaten diğer öğrencilerden daha ileri bir seviyede olması gerekiyor. Benim mantığıma göre eğer ki öğrenci baştan beri çalışıyorsa hiç mezuna kalmadan kazanır zaten istediği yeri ama aklı sonradan başına gelen de olsun 2-3 sene sonra kazansın ama kazansın yani. İnsanların üzerine sülük gibi yapışan bu ortalama saçmalık

%50'lik okula geçip 99.99 OBP yapabilirdiniz kimse sizi zincirle o okula bağlamamıştı ama o okulun kaliteli eğitimi sayesinde iyi bir TYT-AYT puanı yaptınız diye düşünüyorum ha diyorsanız eğitimi de kötüydü hemde sınavları zordu adama sorarlar niye o okulda kaldınız diye...
Ben düz lisedeki biriyle aynı sınava giriyorsam ve bu sınavda ortalamalar etki ediyorsa bütün herkese aynı sınav yapılmak zorunda. Bunun mantığı bu kadar basit.

Hocam katsayıları aynı oradaki durum soruyu kaç kişinin yapabildiğine göre değişkenlik gösteriyor. Dil kolay olduğu için herkes yapıyor yani daha az puan veriyor ama matematiği herkes yapamıyor puanı artıyor böylece ve bu son derece adil bir durum.
Neresi adil? Adamın ingilizcesi benden kötü ama dil okuluna giriyor böyle bir saçmalık mı var? Bu benim matematiğimin kötü olup matematik okuluna girmemle aynı şey.

Hocam YKS sistemi saçma bir sistem başarılı değil ezberi iyi bol tekrar yapan öğrenciyi seçiyor ancak sistemin sıkıntısı OBP değil. OBP sistemi bir parça da olsa adil yapan taraf. Eğer YKS öğrencisi iseniz şikayet etmek yerine oturun ders çalışın bu ülkede aklı ve mantığı yatan işler yapılmaz boşuna uğraşmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı