OBS yayın ayarları nasıl olmalı?

20mbs upload , 8k bitrate 1080p 60fps yayın yapabiliyorum hocam 10mbs internet ile 8k bitrate bile zolarsınız fakat sıkıntı olur. En ideal 6500. 1080p 60 fps yapmanız için sisteminizi yazmanız lazım.

Benim ayarlar bu şekilde hocam. Cyberpunk 2077 gibi ekran kartına aşırı yüklenen oyunlarda bazen sıkıntı yaşıyorum.
1.png
2.png

Son düzenleme:
Hocam sistemim ryzen 5 3600 işlemci rx580 8 gb da eksn kartım var.
hocam benim ayarlarım ekran kartına yük bindiriyor sizin mecburen işlemciye yük bindirmeniz gerekiyor. en mantıklısı 720-900p arası 5500-6500 bitrate arası bir ayarla kurtarabilirsiniz gibi geliyor. En mantıklısı deneme yanılma yolu.

Hocam benim ayarlarım ekran kartına yük bindiriyor sizin mecburen işlemciye yük bindirmeniz gerekiyor. En mantıklısı 720-900p arası 5500-6500 bitrate arası bir ayarla kurtarabilirsiniz gibi geliyor. En mantıklısı deneme yanılma yolu.

Hocam benim ayarlarım ekran kartına yük bindiriyor sizin mecburen işlemciye yük bindirmeniz gerekiyor. En mantıklısı 720-900p arası 5500-6500 bitrate arası bir ayarla kurtarabilirsiniz gibi geliyor. En mantıklısı deneme yanılma yolu.

Yarın bir deneyeyim hocam teşekkür ederim AMD'nin işlemcisi iyi de ekran kartı yayın işleri vb için çok kötü onu anladım kaliteyi bitratei ayarlasam bile yayın çamurlaşıyor arada AMD'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bir sürü saçma sapan yanlış bilgi verilmiş. Düzelteyim hepsini;

1- Kesinlikle CPU’dan vermeyi denemeyin. R5 3600 hem kartı hem yayını besleyecek bir işlemci değil. Ekran kartından vermen lazım.

2- Çözünürlük olarak 720 az kalır, 1080 deneyebilirsin. Ama olmadığı takdirde 900p deneyebilirsin. Uploadın yeterli. 6k bitrate çıkış sağlarsın rahatlıkla. Eğer ki Superonline veya onun altyapısını kullanan bir internet sağlayıcısı kullanıyorsan drop yememek adına yayını Restream.io üzerinden ver. Faydası olur.

3- Ne yaparsan yap bir çamurlaşma göreceksin. Bunun sebebi de AMD GPU’n. Onlarca kişiye freelance olarak destek vermiş biri olarak söylüyorum ki 1060’lı arkadaşların verdikleri yayın RX6800’lü arkadaşların verdiği yayından daha kaliteli oluyor. AMD encode konusunda maalesef başarısız.

Bir sürü saçma sapan yanlış bilgi verilmiş. Düzelteyim hepsini;

1- kesinlikle CPU'dan vermeyi denemeyin. R5 3600 hem kartı hem yayını besleyecek bir işlemci değil. Ekran kartından vermen lazım.

2- çözünürlük olarak 720 az kalır, 1080 deneyebilirsin. Ama olmadığı takdirde 900p deneyebilirsin. Uploadın yeterli. 6K bitrate çıkış sağlarsın rahatlıkla. Eğer ki Superonline veya onun altyapısını kullanan bir internet sağlayıcısı kullanıyorsan drop yememek adına yayını restream. IO üzerinden ver. Faydası olur.

3- ne yaparsan yap bir çamurlaşma göreceksin. Bunun sebebi de AMD GPU'n. Onlarca kişiye freelance olarak destek vermiş biri olarak söylüyorum ki 1060'lı arkadaşların verdikleri yayın RX6800'lü arkadaşların verdiği yayından daha kaliteli oluyor. AMD encode konusunda maalesef başarısız.

İnternetim Türk Telekom altyapılı hocam teşekkür ederim deneyeyim AMD encodeda evet başarısız gerçekten idare edeceğim artık aklımda NVIDIA ekran kartına geçme fikri de var aslında ama bilmiyorum bakacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı