PBO ile birlikte kapat ve 1.320V ile 4.0 dene bir.AMD Cool'n'Quiet
PBO ile birlikte kapat ve 1.320V ile 4.0 dene bir.
Override yapacaktın. Prime95 ile Şamil FFTs ile test et. Stok soğutucu değildir umarım. 10Dk dayanırsa, Cinebench R20 ile arka arkaya 4 test yap.
Turbo boost için, Core Performance Boost açmanız yeter. Stok fanla oda pek sağlıklı olmuyor. Yaptığınız OC deneyin. Testler de kapanmaz ve sicaklik 85 civarı seyrederse kullanın.Stok soğutucu kullanıyorum ve anakart modeli B450M-A Pro Max. Aslında amacım overclock yapmak değil. Turbo boost açmak için OC Genie'yi açtım. Değerlerde sıkıntı yoksa 3.9 Ghz 1.3V olarak kullanabilirim.
Turbo boost için, Core Performance Boost açmanız yeter. Stok fanla oda pek sağlıklı olmuyor. Yaptığınız OC deneyin. Testler de kapanmaz ve sicaklik 85 civarı seyrederse kullanın.
Oyun ile test edin, çökme olacak mi? Stok soğutucu ile zor.3.95 Ghz 1.312V 4-5 kez Cinebench R20 testi yaptım en fazla 85 dereceye ulaştı fakat Prime95 testinde 1 dakikada 95 dereceyi görünce durdurdum.
Kardeşim aynı işlemci ve ana karta sahibiz durum nedir ? Tecrübelerini anlatır mısın ?Arkadaşlar Ryzen 5 2600 işlemciye sahibim. BIOS'tan bunu aktif edince AMD Cool'n'Quiet Auto->Enabled ve 3.85 GHZ 1.304 V olarak sabitliyor. Bu değerler normal mi yoksa kendim elle ayarlasam daha mı iyi olur?
Dostum iyi bir soğutucun olmadan yapacağın küçük aşırtmalar anlamsız kalıyor. O yüzden OC Genie'yi kapattım. Normal ayarlarda CPB açık olarak kullanıyorum.Kardeşim aynı işlemci ve ana karta sahibiz durum nedir ? Tecrübelerini anlatır mısın ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.