OC Genie nedir?

bthnkrtll

Kilopat
Öncelikle herkese merhabalar. Şöyle bir sorum olacaktı. Resimdeki OC Genie tam olarak nedir acaba? Ne gibi faydaları vardır veya zararları var mıdır? Bu açılmalı mıdır? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
NOT: Resimdeki sistem benim değildir.
MSI X99S BIOS 02 - Settings.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
OC Genie, anakartın üzerinde, power düğmesinin bulunan bir tuştur. Bilgisayarı kapatıp bastığınızda sistem özelliklerine göre otomatik olarak overclock yapacaktır. MSI'ın overclock ile uğraşmak istemeyenler için çıkardığı güzel özelliklerden bir tanesi. Attığın resimdeki anakart hakkında bir bilgim yok. Belki kasayı açmadan mouse ile oradan da tıklanıyordur. Ben kendi anakartıma göre açıkladım.
Bu da Technopat tarafından çekilen video:
Video Rehber: MSI OC Genie II Nasıl Çalışıyor? - Technopat

OC Genie, anakartın üzerinde, power düğmesinin bulunan bir tuştur. Bilgisayarı kapatıp bastığınızda sistem özelliklerine göre otomatik olarak overclock yapacaktır. MSI'ın overclock ile uğraşmak istemeyenler için çıkardığı güzel özelliklerden bir tanesi. Attığın resimdeki anakart hakkında bir bilgim yok. Belki kasayı açmadan mouse ile oradan da tıklanıyordur. Ben kendi anakartıma göre açıkladım.
Bu da Technopat tarafından çekilen video:
Video Rehber: MSI OC Genie II Nasıl Çalışıyor? - Technopat
Hocam öncelikle teşekkür ederim yorumun için.Sistem özelliklerim şu şekilde:

Anakart: H81M-PRO VD
İşlemci:i3 4130
Ram:8 GB
Ekran kartı: GTX 750 ti

Tek tuşla OC gibi düşünebilirsiniz bu özelliği. Açtığınız takdirde işlemcinize 200Mhz OC yapar. Zararlı değildir. Kendim de kullandım.
İşlemciden işlemciye değişir. 3,5 GHz'den 4,0'a çıkmıştı benimki

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı