OC ile işlemci daha az ısınıyor

Demek ki bir problem var o zaman. Soğutucu veya macununuz da sıkıntı olmasın. Bence o özelliği açıp stres testi yapıp sıcaklığı ölçün.
Sıkıntı çıkar hocam, 1 saniye denediğimde 87 dereceyi görmüştü 1 saniyede.
Boşta 60-70 derece olan bir işlemciden stres testi sonucu beklenmez bence.

Tam olarak doğru değil. Şu an 4.0GHz'de, otomatik voltaj ayarındayım ve voltaj ile sıcaklık stabil. İşlemci silikonunun patates çıkmasında oluyor o senin dediğin durum :)

Tabiki işlemci silikonuyla da ilgili bir şey, kimisi daha fazla voltaj ister belli bir frekans için, yine de arkadaşın sorunu bu olmalı çünkü işlemciyi default ayarlarda kullanabilmek zorunda sizin gibi.

Sıkıntı çıkar hocam, 1 saniye denediğimde 87 dereceyi görmüştü 1 saniyede.
Boşta 60-70 derece olan bir işlemciden stres testi sonucu beklenmez bence.

O artık bir voltaj ayarı falan değil net şekilde yanlış takılmış ya da bozuk soğutucu.

Tamam da sen bu özelliği kullanmayacak mısın? Bu kadar yüksek sıcaklık normal değil ki daha yüke girmeden. Kasa olarak ne kullanıyorsun?
Corsair Carbide Series Spec-04 5 fan var içerisinde fakat, P350X siparişi verdim.
Tabiki işlemci silikonuyla da ilgili bir şey, kimisi daha fazla voltaj ister belli bir frekans için, yine de arkadaşın sorunu bu olmalı çünkü işlemciyi default ayarlarda kullanabilmek zorunda sizin gibi.

O artık bir voltaj ayarı falan değil net şekilde yanlış takılmış ya da bozuk soğutucu.
Hocam soğutucuyu zor bela taktım zaten bir tarafını vidalarken diğer tarafı kalktı.
Sonuç olarak taktım, fanlarda dönüyor.
net şekilde yanlış takılmış ya da bozuk soğutucu.
Yanlış takılmadan kastınız nedir?
İşlemcimi 4.2GHz hızına çıkartıp, 1.25V verdim.

Boşta minimum 43 maksimum 55-60 civarı görüyor.

60 dereceyi de ani sıcaklık artışında görüyor.

Stres testinde 5 saniyede 78 derece oldu kapattım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı