OC sonrası işlemci sıcaklığı kaç olmalı?

BayesTV

Kilopat
Daha fazla  
Bence 75 iyi.
İ5 3570K OC yapıp 80-90 hatta 95 derecede kullandım.
2 hafta gitmedi yandı.

Bir de, yüksek voltaj durumuna dikkat edin.
Çok voltaj başlangıç için yakmayabilir.
Oc yaparken rehbere bakmakta fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 testinde 90 dereceyi geçmemeli bence. Chipset sürücüleri de önemli O.C için. Farklı Chipset sürücüleri ile deneyip en düşük sıcaklığı sunan sürücü kullanılmalı

Oyun içerisinde de maksimum 80 dereceyi görmeli bana göre. Fazlası işlemci ve termal macun ömrü için pek yararlı değil.

Örnek olarak i7 2700K ve H100i kullanan bir arkadaşım 4.6GHz ile Prime95 testinde maksimum 92 derece görüyordü. Chipset ile biraz oynayarak 70-80 arasına indirdik. Bu değerlerden memnun. Oyunda yaklaşık 60-65 derecede çalışıyor ve stabil bu değerler.

Prime95 testinde 90 dereceyi geçmemeli bence. Chipset sürücüleri de önemli O.C için. Farklı Chipset sürücüleri ile deneyip en düşük sıcaklığı sunan sürücü kullanılmalı

Oyun içerisinde de maksimum 80 dereceyi görmeli bana göre. Fazlası işlemci ve termal macun ömrü için pek yararlı değil.

Örnek olarak i7 2700K ve H100i kullanan bir arkadaşım 4.6GHz ile Prime95 testinde maksimum 92 derece görüyordü. Chipset ile biraz oynayarak 70-80 arasına indirdik. Bu değerlerden memnun. Oyunda yaklaşık 60-65 derecede çalışıyor ve stabil bu değerler.
i7 2700K'ya H100 kullanmak da varmış. Arkadaş bütçesiz mi yoksa zevk için mi yapıyor :)?

Bende de şu anda i5 3570K var, 4.6 Ghz te overclock yaparak kullanıyorum. Stabil bir şekilde çalışıyor, sıcaklığı ise 70 75 C'de geziyor, maximum 80 C gördüm şimdiye dek. En ideali 4.6 Ghz bence. Fazlasını hem gereksiz hemde tehlikeli buluyorum açıkçası :)

i7 2700K'ya H100 kullanmak da varmış. Arkadaş bütçesiz mi yoksa zevk için mi yapıyor :)?
Sistemi eski. :) Yoksa amacı oyun oynamak. Büyük işleri olsa işlemciyi geliştirebilirdi. Ekran kartı olarak da iki tane HD 7950 Crossfire olarak var elinde. Yani kendi çapında yetiyor işlem gücü.

Chipset ile oynadık derken ne ile oynadınız? 92 dereceden 70-80 arası indi demişsiniz güzel fark.

Chipset ile oynadık derken ne ile oynadınız? 92 dereceden 70-80 arası indi demişsiniz güzel fark.
Başta sıcaklık 85 derecelerdeydi. Son sürüm chipset yüklettim arkadaşa, bundan sonra 92 derecelere kadar yükseldi. Sonrasında birkaç farklı sürüm ile denedikten sonra en stabil sürümü bulduk. Son kurduğumuz sürücü ile Prime95 ile 80 dereceye ancak çıkabiliyor. Biraz araştırmak lazım.

Sürücüden başta şüphelenen bendim çünkü arkadaş Windows 7'de aynı O.C ayarları ile Prime95'de 77 dereceyi hiç geçmediğini söylemişti. Windows 10 ile de benzer sonuçlar elde etmesini sağlamış olduk.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı