Çözüldü OCCT 3D adaptive testinde sistem siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shadow33

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle bu testleri Kernel Power 41 hatası yüzünden yapmaya başladım fakat mevzu çok karışık. OCCT VRAM, 3D standart, Power testlerinde.
Ve FurMark testinde hiçbir sorun yok fakat 3D adaptive testini başlatinca sistem siyah ekran veriyor. Bunun dişinda sistem bazen YouTube'da bazen CS:GO'da oyunlardan atiyordu. Artik direkt CS:GO başlama ekranına girerken bile siyah ekran yiyorum. Yardimci olabilecek var midir?

Çözüm
Arama kutusuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın. Alttaki komutları sırasıyla girin. İşlem bitince PC'yi yeniden başlatın.

DISM /Online / Cleanup Image / CheckHealth
DISM /Online / Cleanup-Image / ScanHealth
DISM /Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
SFC /Scannow
Sıfırdan USB bellekle Windows kurmayı düşündünüz mü? Bence düşünün.

Olur hocam öyle yapayım. Haklısınız bela oldu artık bana. Ben Windows key almıştım sıfırlayınca onu tekrar almam gerekir mi yoksa anakarta gömülü falan mı oluyorlar? Bir de yeniden aldığım hataları ileteyim size.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-20 125532.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 125532.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran görüntüsü 2025-05-20 125541.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 125541.png
    41,4 KB · Görüntüleme: 17
Siz Key'i aldığınızdan beri Microsoft hesabınızla giriş yaptınız mı? Ayrıca geçenlerde key işini hallettim yazmıştınız!

40 haneli olanı halletim evet, eğer oraya girince gözüküyorsa tekrar o sistem üzerinden girip 16 haneli olanı da not alayım. Bir de hocam ben Windows atacağım USB'ye ama flash biçimlenmemiş ve biçimlendir deyince Windows biçimlendiremedi diyor. Bu flash belleği nasıl sıfırlarım tamamen? Şu sol üstte dönen yükleme ekranında takılı kalıyor.

Ekran görüntüsü 2025-05-20 142038.png

Buradan Windows 11 ISO dosyasını indirin.

2025-05-20_14-37-38.png

Rufus'la GPT olacak şekilde USB belleğe yazdırın ve PC'yi USB bellekle başlatın.

Eki Görüntüle 2495065

Rufus'la GPT olacak şekilde USB belleğe yazdırın ve PC'yi USB bellekle başlatın.

Bende key var onun için anahtarım yok demek yerine anahtar gireyim değil mi hocam? Bir de USB'yi önceliğe aldıktan sonra herhangi bir sıfırlamaya vs gerek yok değil mi USB'yi önceliğe alıp Win kurduktan sonra ekstra bir şeye gerek kalmaz yani.

Eki Görüntüle 2495065

Yani ekstra bilgisayarı sıfırlamaya gerek var mı onu sormak istedim.

Eğer key Microsoft hesabına kayıtlı ise anahtarım yok deyin. Kurulumda Microsoft hesabınızla girdiğinizde otomatik aktif olur. Emin değilseniz girin key'i.

USB bellekle kuruluma başlayıp disk seçme ekranına geldiğinizde görsel paylaşın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı