OCCT Benchmark Testini Başlatınca Bilgisayar Kapanıyor

Hisokamorow

Hectopat
Aslında sorunum sadece bu program üzerinden değil ancak sorunun ne olduğunu anlayamadığım için başlığı bu şekilde açmak durumunda kaldım. AC Odyssey oynarken Ultra ayarlarda 100 FPS almama rağmen bilgisayarım kapandı. Ben de sorunun ne olduğunu anlamak için buradan gördüğüm önerilerle OCCT'yi indirerek testi başlattım ancak başlatır başlatmaz bilgisayar kendisini kapatıyordu. 2-3 kez aynısı oldu ve ben de FurMark testini indirip ekran kartımı denedim bir sıkıntı yok ve PC kapanmıyor ama OCCT'de, AC Odyssey'de yaşadığım sorunu yaşıyorum. Bilgisayarım henüz çok yeni ve uzun yıllar biriktirdiğim paramla zar zor aldım. Bir donanımını yakmaktan korkuyorum. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın ceza yemiştim yazamıyordum.
OCCT-Screenshot-20200719-152156.png
hiçbir ayar yapmadan resimdeki başlat butonuna basıyorum.
Sistemim ;
AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
AMD Radeon RX 5600 XT
16 GB Ram 3200 mhz (2x8)
B450 Pro gaming

Son düzenleme:
FSP FSP700-60AHBC meet 85Plus 700W Power Supply
Buyurun.

Bu modelin kalitesini bilmiyorum ama rahatlıkla yetmesi lazım, maalesef neden kaynaklandığına cevap veremiyeceğim, fakat tanıdığınız güvendiğiniz bilgisayarcıya götürüp arızanın neden kaynaklandığını tespit edip o parçayı garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

Hepsini bir anda test edersen sorunu bulamayız.

İşlemci için: Aida64, Prime95.
RAM için: Windows Memory Diagnostic, Memtest86
GPU için: Oyun oynamak yeter.
Aida64 programını indirip testi başlattım ve bilgisayar kendini kapattı. Sanırım problem işlemciden kaynaklanıyor ancak ısısını Core Temp adlı uygulamayla bilgisayarı açtığım andan itibaren takip ediyorum. Min 48 Max 80-85 değerleri arasında oluyor. Sorun ısı değil ise tam olarak ne olabilir?

Aida64 programını indirip testi başlattım ve bilgisayar kendini kapattı. Sanırım problem işlemciden kaynaklanıyor ancak ısısını Core Temp adlı uygulamayla bilgisayarı açtığım andan itibaren takip ediyorum. Min 48 Max 80-85 değerleri arasında oluyor. Sorun ısı değil ise tam olarak ne olabilir?
İşlemcide O.C. var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı