Çözüldü OCCT uygulamasında Power testi yaparken hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Parsq

Decapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600
ASRock A320M-HDV R4.0
RX 550
550W PSU
KİNGSTON FURY 1x8 RAM
CORSAİR 1x8 RAM
Power testi yaparken işlemcim 95 derece olana kadar hiç error vermezken 95 derece olunca 20 milyon error verdi işlemcimde bir sıkıntı mı var nasıl öğrenebilirim?

Dosya Ekleri

• image-2.png
    image-2.png
    12,3 KB · Görüntüleme: 61
  • image-1.png
    image-1.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 61
Çözüm
95 derece işlemcinin termal limitidir, işlemcinizi soğutamıyorsunuz.

Bu yüzden hata alıyorsunuz.
Hocam sabit 19k RPM çalışıyorsa stok soğutucu yetmiyor demektir. Kule tipi soğutucu bakabilirsiniz.

Hayır hocam birkaç saniyeliğine 19k RPM olarak gözüküyor BIOS'tan Full Speed yapıyorum oda etki etmiyor herhalde standart modla ikisi aynı RPM'de dönüyor 19k RPM'de stok fanın çıkabiliceğini düşünmüyorum şahsen.

Hayır hocam birkaç saniyeliğine 19k RPM olarak gözüküyor BIOS'tan Full Speed yapıyorum oda etki etmiyor herhalde standart modla ikisi aynı RPM'de dönüyor 19k RPM'de stok fanın çıkabiliceğini düşünmüyorum şahsen.

Doğru hocam 19k RPM olsa kasa adım atmaya başlar zaten. Havalar sıcakken max 75 dereceleri görüyorsa bence iyi hocam. 85 dereceyi geçmediği sürece içiniz rahat olabilir.

Doğru hocam 19k RPM olsa kasa adım atmaya başlar zaten. Havalar sıcakken Max 75 dereceleri görüyorsa bence iyi hocam. 85 dereceyi geçmediği sürece içiniz rahat olabilir.

Hocam peki R5 3600 Max 95 derece mi yoksa bende mi sorun var kafama takıldı yani 95 derece az bir rakam sanki arkadaşta i5 11400F var 110ları görüyor kapanmıhor oda CPU fanını eliyle durdurunca oluyor yani benim işlemci sorunlu gibime geldi.

@Güllaç hocam arkadaşta da aynı işlemci var o da aynı testi yaptı 95'te sabit kaldı ama 0 error diyor bende 20 milyon diyor işlemci de bir sıkıntı olabilir mi?

@Marix hocam arkadaşta da var aynı işlemci 95 derecedeyken hiç error vermiyor işlemcimde sorun olabilir mi acaba?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı