OCCT'de Power testinde 3D adaptive 785808 RTX 3060 hatası

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım oyun oynarken bir anda kendine restart atıyor. PSU'dan şüphelenip OCCT Power testi yaptım ve 3D adaptive 785808 RTX 3060 hatası aldım. Bu ne anlama geliyor? PSU mu arızalı acaba bir hafta önce AM4 ten AM5'e geçtim.

• 7500F.
  • RTX 3060.
  • 32 RAM.
  • Thermaltake 650W 80+ Bronze.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2025-05-05 221103.png
    Ek Açıklama 2025-05-05 221103.png
    47,2 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücüsü güncel ise DDU ile kaldırıp 5-6 sürüm öncesini dener misiniz? Bir de başka bir kart veya PSU ile deneme şansınız var mı? Oyunlar harici kapanıyor mu?
hocam sadece oyunda kapanıyor 2 3 saat oynadıktan sonra lolde valoda kapanmıyor ağır oyunlarda kapanıyor

PSU sorunu gibi duruyor fakat emin olmak için ekran kartı sürücüsünü birkaç sürüm geri versiyona alın ve öyle deneyin. İmkanınız varsa 3060 ayarında yine o seviye bir kartla deneyin, onunla da oluyorsa PSU sıkıntılı gibi.
pc yi toplarken psu nun filtresini söküp içeriye hava tuttum daha önce bir sorun yoktu ondan sonra oldu bi alakası olabilir mi hocam

Isınıyor olabilir. PSU çıkışından gelen hava çok sıcak mı?
hocam şimdi ekran kartı testine soktum herhangi bir hata vermedi occt de power testi yapınca hata veriyor psu çıkışından gelen hava sıcak değil ama çok güçsüz sanki bir üfleme gibi ben hava tutunca tozlar fanı tıkamış olabilir mi acaba

Güç kaynağından güç yetersiz geliyor veya güç kaynağı aşırı ısınıyor olabilir. Güç kaynağı içindeki fan düzgün döndüğüne emin olun. Bir türlü bozmuş olabilirsin.

Hava üflerken fan gelen havayla aşırı hızlı dönüp arıza yapmış olabilir, tozlar da tıkamış olabilir. Bu yüzden ısınıp güvenlik amaçlı restart atıyor olabilir.
hocam konuyu hortlatıyorum psuyu değiştirdim xpg 750w 80+ gold a geçiş yaptım bugün valorant oynarken gene restart attı kafayı yiyecem vallahi bir fikriniz varmı hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı