OCCT'ye mi inanmalıyım yoksa görev yöneticisine mi?

Görev yöneticisinde yazan değerler MSI Afterburner'da GPU 2 Tempeture'a denk geliyor, VRAM sıcaklığı mı bu? Aklıma bu geldi yani.

VRAM sıcaklığı ile hotspot birbirinden farklıdır tabii o an ekran kartındaki en sıcak nokta VRAM ise o olabilir ama farklı bir yer de olabilir.
 
Acaba AMD'de ölçüm sensörünü vram olarak algılıyor olabilir mi?

resim_2021-12-04_005954.png
 
Ekran kartları üzerinde tek bir sıcaklık sensörü bulunmuyor. Mem, VRM, Core, Core proximity, Package vs. gibi fark noktalardan sıcaklık ölçümleri yapılır.

Programların hangisini gösterdiği önemli. Bazı ekran kartlarının GPU'su (Core) 70-80 derecelerde gezinirken VRM'leri 105 derecelerde çalışabiliyor.
 
Son düzenleme:
Red Devil en iyi soğutmaya sahip ürünlerden biri ve Hotspot sıcaklığı konusunda da plus durumda. Acaba sürücülerle birlikte AMD yine mi saçmaladı? Ne dersin @kino? Başına gelmişti değil mi buna benzer bir şey?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hardware Unboxed'ın sıcaklık verileri oyun yükünden geliyordu, Furmark ise kartın içinden geçiyor, bu değerler çıkması anormal sayılmaz. RDNA ve RDNA2 kartların hotspot sınırları yüksek bayağı biliyorsun.
 
Bana da aynı şekilde, Afterburner kullanmayı hala çözemedim. Bir de FurMark ile deneyeceğim yarın, bir kez daha Afterburner'ı yokladıktan sonra :)

İnsan işte kafası karışmıyor değil :D

Şunu bir de Afterburner ve FurMark ile iyice yorayım da çıkar doğrusu ortaya.

Denemenizi tavsiye ederim. Daha iyi sonuca ulaşabilirsiniz hocam. Ama gerçekten bana göre testleri yaparken Afterburner'dan izlemelisiniz. Daha güzel bir sonuç elde edersiniz.
 
@kino @The Anorak @Uchiha Shisui @Mansion @erme @494722 @Emrullah Önemli

Şimdi, OCCT'nin monitör sekmesinden baktım.

GPU Hot Spot Temparature ==> Minimum: 37/ Maksimum: 92 / Ortalama 43,48 derece.

Sanırım bulduk, Görev Yöneticisi'nin değerleri Hot Spot değerleri ile uyuşuyor.

GPU Temparature için: Minimum: 37/ Maksimum: 66 / Ortalama: 41.90

Bu da asıl GPU'nun sıcaklıkları.

Şimdilik sadece 2 dakika yaptım bu testi, malum uçak motoru gibi ses çıkarınca evdekiler de kafama laptop fırlatmasın diye kapattım; yarın 15 dakikayı göreceğim ama.
 

Geri
Yukarı