Oculus Quest 2 vs Meta Quest 3 vs Meta Quest 3S

KingOfcameL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba internette araştırma yapmaktan beynim sulandı kafam allak bullak oldu. VR gözlükler konusunda bilgili ve tecrübeli birileri yardımcı olursa sevinirim.

Kullanımın ana amacı yarış simülasyonu oyunlar.
Araştırdığım kadarıyla sadece gözlük kullanımında veya gözlük içerisinden oyun oynandığında grafik kalitesi fark ediyor muş.
PC üzerinden oynanacak oyunlarda örneğin Assetto Corsa, Half-Life Alyx vs bu üç gözlükte 4K görüntü kalitesi verir mi?

Meta Quest 3 ve 3S sanırım sadece gözlük kullanırken aynı zamanda dış ortamı görebiliyoruz? Öğrendiğim kadarıyla 3S dış ortamı 3'e göre biraz daha kötü gösteriyor. Peki gözlük içerisinde ki oyunları oynarken ikisi de 4K oynatıyor mu? İnceleme videoları hep İngilizce bu yüzden birçok detay farkını anlayamadım.

Dipnot: PC de kullanacağım ekran kartı RTX 3060 12 GB bunu da göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
4k cihazlar şirketler için eğer 4k ya yakın cihaz istiyorsan 2000 dolar. q3 daha iyi kamerası var. 3060 için q3s daha mantıklı. Eğer S.G. için üst düzey ama gücüne göre uygun fiyatlı kart arıyorsan 7900 XTX şu an snal gerçeklik kralı. Yabancı forumlarda bu kartı çok övüyor. Ana nedeni Sg deli gibi g.k. belleği istiyor. 4080 16 gb 7900 xtx 24 gb. Özellikle similasyonlar 20-22 gb arası bellek istiyor bunları 4080 kaldırmıyor.

3s ile 3 arasında ki en büyük fark kamerası mı yani? 3060 12 GB ile örnek veriyorum Assetto Corsa'da ikisi de aynı kalitede görüntü verir mi?

ekranı biri fresnel 3s, biri pancake 3. Pancake çok daha iyi görünüyor.

3060 ı eğer değiştirmeyeceksen zaten ayarları kısman gerek. 3 almana gerek yok. ama daha sonra rx 6800 gibi 16 gb bir karta geçiceksen 3 al.

Youtube'de 3 ve 3S kıyaslaması mevcut. Şu an ben 3 kullanıyorum eşim ise 3S. Cihazda kameraların tipi harici, göz sağa-sola ayarlaması farklı. 3'de kaydırma butonu var, 3S'de gözlüğü kafandan çıkarıp eline alıp içinden sağa-sola 3 mod olarak ayarlıyorsun. 3'de ise 1 den 60'a kadar derece var. Haricinde, 3'de Monitör, telefon gibi ekranlara bakıp yazıları okuyabiliyorsun fakat 3S'de okuyamıyorsun. Birde yaklaşık 10 derecelik bi açı farkı var, buda oynarken-kullanırken çok fark etmiyor. Tavsiyem, bütçen varsa elbette 3 almak ama bütçem yok 3S alırım diyorsanda pişman olmazsın emin ol.

Youtube'de 3 ve 3S kıyaslaması mevcut. Şu an ben 3 kullanıyorum eşim ise 3S. Cihazda kameraların tipi harici, göz sağa-sola ayarlaması farklı. 3'de kaydırma butonu var, 3S'de gözlüğü kafandan çıkarıp eline alıp içinden sağa-sola 3 mod olarak ayarlıyorsun. 3'de ise 1 den 60'a kadar derece var. Haricinde, 3'de Monitör, telefon gibi ekranlara bakıp yazıları okuyabiliyorsun fakat 3S'de okuyamıyorsun. Birde yaklaşık 10 derecelik bi açı farkı var, buda oynarken-kullanırken çok fark etmiyor. Tavsiyem, bütçen varsa elbette 3 almak ama bütçem yok 3S alırım diyorsanda pişman olmazsın emin ol.
Bu göz odak noktası ayarlama. Sana tavsiyem bir gözlükçüye gidip ipd ni öğren ve ne ise ona göre ayarlaman. q3s q2 ile aynı kasayı paylaşıyor, bundan dolayı en yakın odak noktası ne ise ona ayarlaman lazım. q3 daha kaliteli bir ipd ayarı var. eğer çok uçuk bir ipd'n yok ise o noktaya ayarlıyorsun. Eğer ipd doğru ayarlanmassa netlik çok düşüyor. Benim q2 almamamın ana nedenlerinden biriydi.

Ekranı biri fresnel 3s, biri pancake 3. Pancake çok daha iyi görünüyor.

3060'ı eğer değiştirmeyeceksen zaten ayarları kısman gerek. 3 almana gerek yok. Ama daha sonra RX 6800 gibi 16 GB bir karta geçiceksen 3 al.

Ayarları kısman gerek dediniz. PC'den mi ayarları kısmam gerekiyor. RTX 3060'ın verdiği Max kalite neyse o görüntüyü 3Sden alamıyor muyuz?

PC oyunları oynarken eğer ekran kartının verdiği Max kaliteyi birebir iki gözlükten aynı alıyorsam eğer 3S alırım gibi.

Ayarları kısman gerek dediniz. PC'den mi ayarları kısmam gerekiyor. RTX 3060'ın verdiği Max kalite neyse o görüntüyü 3Sden alamıyor muyuz?

PC oyunları oynarken eğer ekran kartının verdiği Max kaliteyi birebir iki gözlükten aynı alıyorsam eğer 3S alırım gibi.
Evet, aynı görseli alıyorsun.

İlk önce anlaman gereken şey dar boğaz. Bunu şöyle anlatayım, iki monitörün var. Biri 1k( diyelim 3s bu) diğeri 4k (bu da 3), eğer en fazla 1k görüntü verebilen G.k. nı bunlara takarsan aralarında bir fark olmaz. Ne de olsa grafik kartı en fazla 1080p görüntü verebiliyor. Ama 7900 XTX gibi canavar bir kart takarsan aralarında ki farkı rahatlıkla anlayabilirsin. 3060 ı 3,4 yıl içerisinde değiştirmeyeceksen 3s değiştiriceksen 3 al.

Merhaba internette araştırma yapmaktan beynim sulandı kafam allak bullak oldu. VR gözlükler konusunda bilgili ve tecrübeli birileri yardımcı olursa sevinirim.

Kullanımın ana amacı yarış simülasyonu oyunlar.
Araştırdığım kadarıyla sadece gözlük kullanımında veya gözlük içerisinden oyun oynandığında grafik kalitesi fark ediyor muş.
PC üzerinden oynanacak oyunlarda örneğin Assetto Corsa, Half-Life Alyx vs bu üç gözlükte 4K görüntü kalitesi verir mi?

Meta Quest 3 ve 3S sanırım sadece gözlük kullanırken aynı zamanda dış ortamı görebiliyoruz? Öğrendiğim kadarıyla 3S dış ortamı 3'e göre biraz daha kötü gösteriyor. Peki gözlük içerisinde ki oyunları oynarken ikisi de 4K oynatıyor mu? İnceleme videoları hep İngilizce bu yüzden birçok detay farkını anlayamadım.

Dipnot: PC de kullanacağım ekran kartı RTX 3060 12 GB bunu da göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Konuyu birazcık hortlatıyorum ama meta Quest Pro da göz takıbı mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı