Odaya Ethernet çekmek için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Ayalne
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 165

Ayalne

Centipat
Daha fazla  
Odama Ethernet çekmek istiyorum ama kablo yetişmiyor. Uzun kablo alınca da çok kötü bir görüntü oluyor. Uydu portunu söküp Ethernet yapmayı düşündüm ama sandığım kadar kolay değilmiş. Ek şeylerde istiyormuş galiba. Maliyeti ucuz kolayca yapabileceğim bir fikriniz var mı? Her türlü öneriye açığım gerekirse fiyatta artabilir sorun yok ama önceliğim ucuz çözümler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Odama Ethernet çekmek istiyorum ama kablo yetişmiyor. Uzun kablo alınca da çok kötü bir görüntü oluyor. Uydu portunu söküp Ethernet yapmayı düşündüm ama sandığım kadar kolay değilmiş. Ek şeylerde istiyormuş galiba. Maliyeti ucuz kolayca yapabileceğim bir fikriniz var mı? Her türlü öneriye açığım gerekirse fiyatta artabilir sorun yok ama önceliğim ucuz çözümler.

Maliyetsiz olacak diyorsan Ethernet kablosu alacaksın halı altından veya güzel düzenli bir kablolama yaparak sorununu çözebilirsin.

Evi baştan yapmıyorsan:

Kabloyu bir köşeden tavana çıkart, varsa gizli aydınlatma, oranın içine at, odanın kapısına getir, duvarı gel, içeri sok, kablo kanalıyla aşağı indir. En uygun maliyetli çözüm.

Elektirikçi çağır, elektirik/uydu borulamalarına baksın, etherneti çekebiliyorsa çeksin, port kapaklarını da ona göre değiştirir, biraz daha maliyetli ve en az görünen çözüm. Tabi Modem'in bir prizin yanındaysa.

Elektirik hattı üzerinden ethernet'ler var, 10 yıl önce bir sebepten kullanmıştım - evin elektirik hattı eski olmasına rağmen iyiydi.

Merhaba benim de modem ile bilgisayarım arası uzak fazla uzun kabloda kotu gorunuyordu ben TP-Link bir adet yukselticisini satın aldım ve hemen bilgisayarın yanına taktım benim aldıgım yukselticide Ethernet girişi var sonra kısa bir Ethernet kablosu alıp yukselticiden bilgisayara taktım kabloyu biraz karısık oldu anlamadıysan yazabilirsin hızdada kayıp yok bu arada ben bu yukselticiyi kullanıyorum

Merhaba benim de modem ile bilgisayarım arası uzak fazla uzun kabloda kotu gorunuyordu ben TP-Link bir adet yukselticisini satın aldım ve hemen bilgisayarın yanına taktım benim aldıgım yukselticide Ethernet girişi var sonra kısa bir Ethernet kablosu alıp yukselticiden bilgisayara taktım kabloyu biraz karısık oldu anlamadıysan yazabilirsin hızdada kayıp yok bu arada ben bu yukselticiyi kullanıyorum

Anlamadım vallahi reis ya bunu nereye takmak gerek şimdi PowerLine gibi bir şeymi.

Anlamadım vallahi reis ya bunu nereye takmak gerek şimdi PowerLine gibi bir şey mi?

Resimli sekilde cektim hocam size ilk resimdeki gibi yukselticiye Ethernet kablosunu taktım oradan da gorsel 2'deki gibi Ethernet kablosunu kasaya taktım yukselticide içerdeki modemden alıyor interneti kablosuz sekilde hızda dusme falan da yasamadım hiç.

Evde kablo dolanmasın dersen bence en iyi yontem bu hem içerde cekmeyen internetede cozum oluyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-25 saat 20.54.32_3087301a.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-25 saat 20.54.32_3087301a.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 3
  • WhatsApp Görsel 2025-10-25 saat 20.54.32_a4c7160d.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-25 saat 20.54.32_a4c7160d.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 3

Technopat Haberler

Geri
Yukarı