ODTÜ gibi üniversiteleri kazanmak için tahmini kaç net lazım?

Peki öğrenemeyen kişi çok oluyor mu acaba öğrenmek zor mu yoksa daha öncesinden bir yerden İngilizce kursuna gitmek daha mı mantıklı?
Ben küçüklükten beri kursa gidiyordum ve kısa bir süre yaşama şansı buldum o yüzden sıkıntı çekmedim. Şu an sınıfımda hazırlık okumuş, devlet okuluna gitmiş arkadaşlarım var. Derste not alıyorlar ama anlamıyorlar, kitaplarını Türkçe alıyorlar, İngilizce öğrenmiyorlar terim ezberliyorlar. Bu zararlı ve size bir şey katmaz, mezun olduğunuzda kalifiye olmazsınız. Bence diziler izlemek, yabancılarla oyun oynamak dil gelişimi için çok yararlı. Kursta hocanın anadili İngilizce ise yararlı olur, yoksa okuldan bir farkı olmaz.
 
Ben sözelciyim ama sözel de güzel bölüm yok çer çöp bölümleri koymuşlar işte saçma sapan.
Bir arkadaşım ODTÜ'de tarih okuyor. Sözel bölüm.
Nasıl yani, dersler İngilizce olarak mı anlatılıyor?
ODTÜ'deki mühendisliklerin belki hepsi böyle. Diğer bölümlerin de hatırı sayılır miktarı öyledir. İyi okullarda dersler İngilizce işlenir.

İşim vardı. Ancak şimdi yazabiliyorum. Sadece sizin mesajlarınızı okudum.

Mesajlarınızı okumasam önce bölüm seçin, sonra okul derdim ama sizin genel olarak "üniversite"den de uzak olduğunuz izlenimine kapıldım.

Sözelciymişsiniz. Normal şartlarda önce meslek, sonra ona uygun alan seçilir ama siz direkt sözel seçmişsiniz gibi.
Bu yüzden size tavsiyem önce sözel bölümlere bakıp bir bölüme karar vermeniz. Tabii, başka alanlara da bakabilirsiniz ama çalışmadan sınava girmenin pek bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Bölüme karar verseniz bile;
size şu kadar net lazım dememizin pek bir anlamı yok. Sınavın zorluğuna göre değişir. Siz hep yapabileceğinizin en iyisini yapmaya çalışmalısınız.
 
Son düzenleme:
Mühendislikte genel olarak yok. Diğerlerini bilmiyorum ama sözel bölümlerde olması daha muhtemel. Boğaziçi edebiyata giden bir arkadaşım hazırlıkta kalıp kalıp duruyordu mesela.

Tabii iyi tanımınıza göre de değişiyor bu sorunun cevabı.
 

Geri
Yukarı