ODTÜ havacılık ve uzay mühendisliği nasıldır?

negroMONTY

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, hedefim ilk 5 bine girerek havacılık ve uzay mühendisliği bölümünü okumak. Sizce ilk 5 bine girmek için iki senelik bir çalışma yeterli olur mu?

Bir de, bu bölümü seçersem süreç nasıl işler? Az çok bilgisi olanlar varsa paylaşabilir mi? Benim genel olarak hedefim, eğer mümkün olursa Türkiye'de havacılık ve uzay sektöründe çalışmak; olmazsa yurt dışında bu mühendislik alanında iş bulmak. Bu nedenle, diğer öğrencilerden farklı olmak için neler yapmam gerektiğini merak ediyorum. Bildiğiniz üzere ülkede çok sayıda işsiz mühendis var ve onların durumuna düşmek istemiyorum.

Örneğin, üniversiteyi sadece okumuş olmak için okumazsam ve üniversite yıllarımı dolu dolu geçirip projelere katılırsam iş bulma ihtimalim artar mı? Bazı arkadaşlar, gerçekten iyi bir sıralama yaparak iyi bir üniversitede okumaya başlarsanız henüz ikinci yılınızda iş bulabileceğinizi veya staj yapmaya başlayabileceğinizi söylüyor. Bu doğru mu?

Kısacası, bu bölümü okursam gelecekte iş bulma imkânım ne olur? Üniversite yıllarını verimli geçirmek ve başarılı bir mühendis olmak için nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Son olarak, dil seviyem hakkında da bilgi vermek istiyorum: Şu an İngilizcem C1 seviyesinde, almancam ise A2 civarında. Önümde iki yıl daha olduğu için dil konusunda kendimi geliştireceğime inanıyorum. Sizce dil konusunda yurt dışı iş imkânı açısından bir sıkıntı yaşar mıyım?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar, hedefim ilk 5 bine girerek havacılık ve uzay mühendisliği bölümünü okumak. Sizce ilk 5 bine girmek için iki senelik bir çalışma yeterli olur mu?

Bir de, bu bölümü seçersem süreç nasıl işler? Az çok bilgisi olanlar varsa paylaşabilir mi? Benim genel olarak hedefim, eğer mümkün olursa Türkiye'de havacılık ve uzay sektöründe çalışmak; olmazsa yurt dışında bu mühendislik alanında iş bulmak. Bu nedenle, diğer öğrencilerden farklı olmak için neler yapmam gerektiğini merak ediyorum. Bildiğiniz üzere ülkede çok sayıda işsiz mühendis var ve onların durumuna düşmek istemiyorum.

Örneğin, üniversiteyi sadece okumuş olmak için okumazsam ve üniversite yıllarımı dolu dolu geçirip projelere katılırsam iş bulma ihtimalim artar mı? Bazı arkadaşlar, gerçekten iyi bir sıralama yaparak iyi bir üniversitede okumaya başlarsanız henüz ikinci yılınızda iş bulabileceğinizi veya staj yapmaya başlayabileceğinizi söylüyor. Bu doğru mu?

Kısacası, bu bölümü okursam gelecekte iş bulma imkânım ne olur? Üniversite yıllarını verimli geçirmek ve başarılı bir mühendis olmak için nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Son olarak, dil seviyem hakkında da bilgi vermek istiyorum: Şu an İngilizcem C1 seviyesinde, almancam ise A2 civarında. Önümde iki yıl daha olduğu için dil konusunda kendimi geliştireceğime inanıyorum. Sizce dil konusunda yurt dışı iş imkânı açısından bir sıkıntı yaşar mıyım?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Proje vs. Lere katılırsanız tabii ki artar. Ayrıca aileniz alman vs. mi yoksa kendiniz mi öğrendiniz? Bölüme ilginiz ve mesleği yapmak istiyorsanız tabii ki neden olmasın.

Bölüm güzel odtüde bu bölümü okumuş ve 8 senedir TAE'de çalışan tanıdığım var. Kendisi henüz 30 yaşında yaklaşık pratisyen bir hekim kadar maaş alıyor. Ayrıca bölüm benimde bu sene istediğim bölümdür. Bölüm Türkiyede ve yurt dışında gelişmekte olan bir bölüm olduğu için iyi üniversitelerden mezun kalifiye eleman ihtiyacı gerçekten ciddi seviyede. Şu an bile bölüm mezunu kişiler için HAVELSAN'da güncel 50 kişilik alım var. Kendini iyi geliştirenlerden bu bölüm mezunu olupta Boeing, Airbus veya General Dynamics gibi şirketlerde çalışan onlarca kişi var. Zaten ODTÜ'de uçak müh. olmadığı için onun muadili olan ve onun çalıştığı tüm alanlarda çalışabilen bir bölüm. Ancak ilk 2-3 bin ile alıyor diye hatırlıyorum. En azından ortalama bir sınav gelirse 110 TYT ve 75-76 AYT yapmanız gerekecektir. Kolay gelsin.

öncelikle şöyle düşün: TR'de ilk 3 bine giren adam üniversiteyi bitirdikten sonra kesinlikle ve kesinlikle açıkta kalmaz. kalamaz. o adam taşı sıkar suyunu çıkarır. ilk 3 binler 5 binler 10 binler çok ciddi sıralamalar. öyle biraz ayt mat bileyim, yalandan ayt fen bileyim, tyt 90+ olsun hadi yavrum ilk 10 bindeyim olmuyor, ciddi kafa patlatıp ciddi emeklerle giriliyor o yerlere. o yüzden o potansiyele sahip adam bir de odtü gibi sert bir süzgeçten geçtikten sonra işsiz kalmaz. ayrıca odtü mezunu mühendis olmanın getirdiği hayata 1-0 önde başlama avantajı da her daim yanınızda olacak. tabi (özellikle mühendislikte) iş kendini geliştirmekle de çok alakalı. odtü'den iyi bölümden mezun olup boş gezen veya çok düşük maaşlara razı olmak zorunda kalanlar da vardır ama biraz özgüven sahibi, kendini geliştirmesini bilen biriysen açıkta falan kalmazsın. uzun lafın kısası: şu an "odtü havacılık mezunu olursam işsiz kalır mıyım?" sorusu değil sorman gereken soru bence. "ben odtü havacılığa girebilecek sıralamayı yapabilir miyim? bunu yapacak biri gibi çalışıyor muyum? daha iyi çalışamaz mıyım? çalışma sistemimin verimimi nasıl daha çok artırabilirim? boşa giden zamanlarımın ne kadarını daha derse yöneltebilirim?" kendine sorman gereken sorular bunlardır.

staj konusuna gelince de evet o doğru ama mühendislikte iş kendini geliştirmekten geçiyor. liseden çok yakın dostum şu an hacettepe yapay zeka bölümünde son sınıf öğrencisi ve ciddi bir maaşla işe başladı bile. ama ilk 3 yılında ciddi bir emek verdi. çeşitli projelere katıldı, bölümden arkadaşlarıyla birlikte kendi oyunlarını yapmaya çalıştılar vs. vs.

dil durumun da bence yeterli, C1 ingilizce bölümü okumana yeter de artar, sadece yazacağın bölümün terminolojisine alışman lazım o da zamanla kendiliğinden olur. almancayı da ortalama seviyede biliyorsun, üniversite yıllarında onu da iyi bir seviyeye çıkarmak mantıklı olacaktır.

bir de merak ettim kaçıncı sınıftasın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı